E15: SŽDC za půl miliardy opraví střechu hlavního nádraží v Praze

Vložil
ČTK
18.10.2013 10:45
Praha

Praha - Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) nechá za půl miliardy korun opravit zastřešení prvních čtyř nástupišť na pražském hlavním nádraží. Zahájení stavby je naplánováno na září příštího roku, hotovo má být do konce roku 2015. Napsal to dnes deník E15, podle kterého plán zřejmě urychlila snaha na poslední chvíli vyčerpat co nejvíce peněz z evropských fondů.

    "V současné době řešíme technologii realizace stavby s ohledem na možnosti omezení železničního provozu v této stanici," řekl deníku mluvčí SŽDC Pavel Tesař. Po obnově monumentální ocelové střešní konstrukce z dob monarchie podle E15 dlouho volala mimo jiné firma Grandi Stazioni, která má ve správě přilehlé odbavovací haly. Nástupiště a kolejiště na hlavním nádraží byly rekonstruovány nedávno.
    Obnova zastřešení bude obnášet například novou ochranu proti korozi, výměnu zrezlých částí, úpravu osvětlení nebo nahrazení drátoskla tvrzeným bezpečnostním sklem.
    Na pražském hlavním nádraží společnost Grandi Stazioni, která získala do pronájmu na 30 let zdejší budovu Českých drah, dosud renovovala odbavovací halu a letos v únoru zahájila rekonstrukci secesní Fantovy kavárny. Následovat by měla oprava celé historické Fantovy budovy, která je národní kulturní památkou.
0 komentářů
přidat komentář

Související články