Nová paleta intenzivních fasádních barev Ceresit Intense

Vložil
Tisková zpráva
09.10.2013 14:25
Henkel ČR, spol. s r.o. - divize Lepidla a technologie

Barevný systém Ceresit Intense přináší úplně novou řadu 36 tmavých, intenzivních prémiových barev pro elastomerovou omítku Ceresit CT 79 Impactum. Pouze díky této omítce a jejím vlastnostem může mít vnější vrstva zateplovacího systému intenzivní, tmavý odstín - bez omítky Ceresit CT 79 by při aplikaci takto tmavých barev došlo k deformaci zateplovacího systému.
Čísla mluví ostatně samy za sebe - zatímco běžné zateplovací systémy lze probarvovat se součinitelem rozptýleného odrazu světla (HBW index) v úrovni cca 25% (0 % je totožná s černou a 100 % s bílou barvou), fasádní zateplovací systém Ceresit Ceretherm Impactum lze díky elastomerové omítce Ceresit CT79 probarvit až téměř na 5% (u odstínu Diamond Night).



Nová barevná paleta Ceresit Intense byla vytvořená pro potřeby architektů a investorů s cílem umožnit dokončit vzhled budovy v souladu s moderními trendy, ke kterým intenzivní a výrazné barvy bezpochyby patří. Koncepce barev byla inspirována přírodní krásou drahokamů, jejich barvami a celkovou odolností. Barvy jsou rozdělené do sedmi barevných skupin - od smaragdově zelené až po diamantově šedou.
 
Klíčové vlastnosti omítek Ceresit Ceretherm s odstíny barevné palety Intense
• výběr z desítek tmavých a intenzivních odstínů (HBW index až 5%*)
• vysoká stálobarevnost
• extrémní odolnost proti mechanickému a tepelnému namáhání
• extrémní flexibilita a odolnost proti vzniku trhlin a vyblednutí barev
• vysoká odolnost proti náhlým klimatickým změnám
• vysoká odolnost proti průniku vody a biologické kontaminaci (řasy, houby, plísně)
• silný samočistí efekt a odolnost proti usazování nečistot na fasádě

Omítky a fasádní nátěry Ceresit Ceretherm jsou podle barev a designu rozdělené do tří hlavních kategorií: Colours of Nature, Visage a Intense a dohromady tvoří bohatou paletu několika stovek odstínů a mnoha druhů struktur.

Všechny tři kategorie společně těží z rozmanitosti a krásy přírody – jedna z jejich barev (Colours of Nature), další z jejích materiálů (Visage) a třetí z drahokamů (Intense Colour). Díky tomu je možné zvolit libovolnou barvu od jemné pacifické modré až po velmi tmavou diamantovou barvu a současně si vybrat i strukturu povrchové úpravy s designem kamene, dřeva nebo kovu. Díky takto široké nabídce různých barev a vzhledů si tak architekt, investor či realizační firma může vytvořit fasádu do libovolného stylu, ať už navrhuje či staví nový dům, nebo rekonstruuje stávající. Dům s novou fasádou tak může splývat s okolím, ale také z něj elegantně vyčnívat.

Více informací o omítkách a fasádních nátěrech Ceresit Ceretherm najdete na www.ceretherm.cz, www.ceresit-visage.cz a www.ceresit-impactum.cz.
0 komentářů
přidat komentář

Související články