V Šumperku se v příštím roce dočkají opraveného nádraží

Zdroj
Martina Šaradínová
Vložil
ČTK
21.05.2006 17:00
Prostějov

Prostějov - Vlakové nádraží v Šumperku se již příští rok představí cestujícím v nové podobě. Loni České dráhy zhotovily projekt a za přípravné práce zaplatily tři miliony korun. Letos počítají s investicí 28 milionů korun a v příštím roce by měly být provedeny práce zhruba za 20 milionů korun. Novinářům to dnes v Prostějově řekl vrchní přednosta Správy dopravní cesty Olomouc Václav John.

"Ve výpravní budově již začaly úpravy střechy a svodů. Poslední velké úpravy v objektu se uskutečnily už ve 40. letech minulého století," uvedl John. Podle něj se změn dočká odjezdová hala. Ve vestibulu vzniknou prostory pro komerční využití, čekárna pro cestující i nové ČD centrum. Počítá se i s novým informačním systémem a úpravami pro zdravotně postižené včetně bezbariérového vstupu.
Ve fázi příprav je podle Johna i  rekonstrukce nádraží v Jeseníku. "Jsme ve fázi přípravy projektu. Tamní nádraží ale čekají změny obdobné těm, které provádíme v jiných městech. České dráhy například uvolňují plochy a nabízejí je ke komerčnímu využití," doplnil John.
V Olomouckém kraji ČD letos dokončily rekonstrukci nádraží v Prostějově. Letos skončí i obnova nádraží v Zábřehu na Šumpersku a výstavba podchodu z  olomouckého hlavního nádraží do městské části Hodolany za zhruba 70 milionů korun. Ve spolupráci s Olomouckým krajem se provedou úpravy i na 18 železničních přejezdech v regionu.
0 komentářů
přidat komentář

Související články