Archwerk v Ukradené galerii v Děčíně-Podmoklech

Zdroj
ukradenagalerie.cz
Vložil
Tisková zpráva
20.08.2013 14:55
Martin Kloda
ARCHWERK

Zveme Vás na další díl cyklu o mladé české architektuře, který  probíhá v rámci , TENTOKRÁT V REŽII PRAŽSKÉHO SDRUŽENÍ
VÝSTAVA SPOLU S PŘEDNÁŠKOU SE BUDE KONAT TENTO ČTVRTEK 22. 8. OD 19  HOD V DĚČÍNĚ PODMOKLECH NA ROHU ULIC ZBROJNICKÁ A TRŽNÍ.




Archwerk je volné sdružení architektů, které založil Martin Kloda  spolu s Vojtěchem Hyblerem v roce 2012. V současné době jsou  stálými členy vedle Martina Klody Tomáš Feistner, Hana  Procházková a Pavel Uličný. V jejich "architektonické huti"
vznikají, vedle klasických projektů rodinných domů a rekonstrukcí,  projekty experimentálních dřevostaveb v krajině, které i sami  realizují. Mezi tyto projekty patří například Kopule pro skiareál  Kraličák (realizace podle návrhu Martina Rainiše), Maják Strupčice  nebo kryté ohniště Chrudim.

"Věnujeme se klasické architektuře i navrhování a provádění  vlastních experimentálních staveb, založených zejména na  konstrukční a technologické jednoduchosti, přírodních materiálech  a site-specific designu._

Stavby realizované jako fyzický experiment, často vlastníma rukama  a s malým rozpočtem, nemají ambici od základu změnit vnímání  prostoru a hranic architektury, ale spíše obohatit konkrétní místo  a komunitu. Malé sociální i konstrukční experimenty mohou vznikat  doslova "na koleně", aniž by tím ztrácely vážnost  konceptuálního a technologického rozměru.
Jedním z našich cílů je vytvořit po vzoru středověkých  stavebních hutí přesně neohraničenou tvůrčí skupinu, schopnou  navrhovat a provádět kvalitní architektonická díla ke kultivaci (nejen) české krajiny a společnosti." Archwerk_  Tak jako vždy v UKG Děčíně bude výstava zahájena u nástěnky a  přednáška proběhne v baru Bodenbach (cca 2 min chůze).

Více informací o výstavách na UKG se dozvíte na našich stránkách [1].

Přijďte a nenechte si ujít další architektonický zážitek!

Zdraví tým UKG
0 komentářů
přidat komentář

Související články