Nová mateřská školka v Jesenici u Prahy vyrostla díky modulům UNIKO

Vložil
Tisková zpráva
03.06.2013 06:00
James Hardie Europe GmbH, o.s. Praha

Moderní modulová výstavba je jedním z účinných léků na nedostatek kapacit v mateřských školách, který trápí obce i rodiče v posledních letech v celé republice. Dalším důkazem výhod staveb realizovaných jako kontejnerové sestavy je i nová školka v Jesenici u Prahy. Investorem byla obec Jesenice, dodavatelem společnost UNIKO Zlín, a.s., projektantem ing. Vít Kocourek. Na stěnách modulů UNIKO  jsou použity materiály fermacell, se kterými má UNIKO dlouholeté zkušenosti.
Podle obchodního ředitele firmy Ing. Pavla Šikla je fermacell ideální deska jak pro investora, tak i pro samotné dodavatele modulů: "Z hlediska parametrů, certifikace i servisu považuji fermacell za absolutní špičku v suché výstavbě. S deskami se dobře pracuje a výborně řeší akustiku a ochranu proti požáru. Navíc je to materiál, který je praktický i pro samotné uživatele školky."
Slavnostní otevření nové mateřské školy v Jesenici proběhlo 23. listopadu 2012. Pásku nové školky přestřihl starosta obce Jesenice Ing. Pavel Smutný společně s ředitelkou Mateřské školy KAMARÁD, Bc. Bohumilou Peškovou. Otevření se zúčastnil i senátor Jiří Oberfalzer, zastupitelka Středočeského kraje Ing. Věra Kovářová, starostové a místostarostové okolních obcí a další hosté. Po prohlídce novostavby seznámil starosta obce Jesenice přítomné hosty s průběhem přípravy projektu i samotné výstavby, další informace ke stavbě dodal Ing. Pavel Šikl společně s technickým dozorem investora, Ing. Josefem Tulachem.
Nová školka je dvoupatrová a nabízí místo pro 56 dětí. V prvním nadzemním podlaží je kromě herny a lehárny dětí, přístupné přímo ze zahrady, také šatna, přípravna jídel (ty se do školky dováží v termoboxech z kuchyně stávající školy a školky v Jesenici), WC a sklad hraček, obě přístupné i ze zahrady. Ve druhém patře je kromě druhé herny (na každém patře je jedna třída pro 28 dětí) a lehárny a WC a šatny pro děti i učitelky také technická místnost pro umístění zdroje tepla.
Desky fermacell v interiérech školky jsou vystěrkovány a vymalovány, v koupelnách a na WC jsou na deskách lepeny glazované keramické obklady. UNIKO dodávalo školku v roli generálního dodavatele jako kompletní sestavu, tj. včetně oken, fasády a střech, vnitřních rozvodů inženýrských sítí, světel, sanity a vnitřních povrchů. Objekt byl osazen na předem připravené plošné základy s vyztuženým podkladním betonem a izolací proti vlhkosti a proti pronikání radonu z podloží.



Základní údaje o objektu:
Investor: obec Jesenice
Generální dodavatel: UNIKO Zlín, a.s.
Materiály fermacell: na stěnách v interiéru
Zastavěná plocha: 236 m² - školka má půdorys do tvaru L o max. rozměrech 21,24 x 20,15m. Šířka jednoho křídla je 6,6 m.
Podlahová plocha patra: 185,7 m²
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
...
Radek N.
03.06.13 04:28
zobrazit všechny komentáře

Související články