Praha chce přestavět Staroměstskou tržnici a vrátit do ní trhy

Vložil
ČTK
05.02.2013 19:15
Praha

Praha - Praha chce přestavět historickou budovu Staroměstské tržnice, která se nachází ve vnitrobloku ohraničeném ulicemi 28. října, Rytířská, Perlová a Na Můstku. Vrátit se do ní mají tradiční trhy. Rada města dnes rozhodla o vypsání zakázky na zhotovení dokumentace k přestavbě za 28 milionů korun. Informace ČTK potvrdila mluvčí magistrátu Tereza Králová.
    
Přízemí památkově chráněné budovy nyní slouží jako nákupní centrum. Do historické budovy jsou vestavěny jednotlivé obchody a restaurace. Běžnému návštěvníku nákupního centra se tak památková hodnota tržnice připomene jen zdobeným průchodem z Rytířské ulice. Dál už mohou lidé přes vestavěné stěny a stropy obchodů vidět jen část střešní konstrukce budovy, který v jednom místě odhaluje skleněný pohled.
     Praha chce vestavěné konstrukce odstranit a v  budově obnovit stánkový prodej potravin a dalšího sortimentu. "Navrácený účel stavby umožní obnovit současně i architektonickou hodnotu památkově chráněné stavby," píše se ve schváleném materiálu.
0 komentářů
přidat komentář

Související články