Tvarovky SIMPLE BLOCK pro bezespárové zdění

Vložil
Pavlína Drbálková
19.06.2012 11:30
PRESBETON Nova, s. r. o.

Zajímavou novinkou, která šetří čas a peníze, je zdicí systém SIMPLE BLOCK, který je tvořen 4 typy tvarovek – průběžná celá, ukončující celá, ukončující poloviční a sloupková. Tyto tvarovky jsou vyráběny s fazetou a jsou určeny pro technologii bezespárového zdění. Odpadá tedy jakékoliv dodatečné zapravování spár. Design tvárnic a fazeta na horní hraně umožňují i přes jistou rozměrovou toleranci zdění s minimální spárou a není nutné provádět spárování ani žádné jiné kroky pro dosažení finálního vzhledu.
Pohledové části tvarovek SIMPLE BLOCK, které mají hladkou nebo hrubozrnnou strukturu a nevyžadují žádnou další povrchovou úpravu. Vyrábějí se v přírodní, cihlové a okrové barvě. Systém těchto tvarovek je určen pro výstavbu drobných staveb, zídek, oplocení apod.

Stejně jako u všech ostatních typů lícových betonových tvárnic je třeba i v případě výstavby jednoduché konstrukce ze systému SIMPLE BLOCK již od počáteční fáze výstavby respektovat určité stavební zásady, aby v budoucnu nedošlo ke znehodnocení nebo
poškození stavby vlivem konstrukčních chyb.

Základními předpoklady úspěšné realizace je:
  • vytvoření projektové dokumentace v souladu s platnými technickými normami a ostatními předpisy
  • pečlivé provedení detailů dle doporučených návodů a projektové dokumentace
  • dodržení optimálních vzdáleností dilatačních celků
Nedodržení postupů a nedostatky při výstavbě se mohou projevit následným znehodnocením konstrukce jak estetického (výkvěty), tak konstrukčního charakteru (tvorba trhlin ve stěnách tvárnic).

Před zahájením prací doporučujeme důkladné seznámení s technickými návody a doporučeními pro práci s betonovými výrobky. Tyto návody jsou dostupné k náhledu i ke stažení na www.presbeton.cz.
0 komentářů
přidat komentář