Letovice se do opravy náměstí za 40 milionů korun pustí za rok

Zdroj
Vladimír Klepáč
Vložil
ČTK
10.01.2012 21:05
Letovice (Blanensko) - Letovice na Blanensku se pustí do dlouhá léta plánované opravy centrálního Masarykova náměstí nejdříve za rok. Přijde na asi 40 milionů korun. Nyní na ni tamní radnice nemá peníze. Letos chce město dojednat výstavbu odstavného parkoviště pro 70 aut, které s projektem úzce souvisí, řekl dnes ČTK letovický starosta Vladimír Stejskal (ODS).

    Na Masarykově náměstí je zatím upraveno jenom nábřeží řeky Svitavy. Společnost Povodí Moravy nechala její koryto loni vybagrovat od nánosů a zpevnit nábřežní hráze. Navíc v jednom místě byl břeh upraven tak, aby sloužil lidem k posezení.
    Náročnější bude úprava samotného náměstí. Nejsložitější bude úprava frekventované křižovatky sousedící se železničním nádražím. Zůstane sice zachována, ale měla by být přehlednější.
    U hasičské zbojnice nedaleko náměstí vznikne nové parkoviště pro 70 aut. Umožní to zrušení přibližně 20 parkovacích míst v přímém středu, které nahradí zeleň a fontána. Radnice doufá, že získá soukromého investora, který parkoviště postaví.
    "Na projekt rekonstrukce náměstí musíme získat dotace. Z vlastních prostředků si jej nemůžeme dovolit," dodal Stejskal.
0 komentářů
přidat komentář

Související články