Originální výzdoba garsonky v Rezidenci Kavčí Hory

Vložil
Tisková zpráva
07.11.2011 07:00
Proč si garsonky zaslouží zvlášťní řešení? Malý byt nemá zákonitě malé nároky, mnohdy je tomu spíše naopak. Zařídit garsonku vyžaduje nejen cit pro možnosti prostoru, ale i vkus a zkušenost s tím, jak jednotlivé bytové prvky interiér definují.
Protože v rámci projektu Obrazy na míru spolupracujeme s bytovými designéry a architekty a vidíme, jak lze i díky naší nabídce dekorací zajímavě zařídit i neobvyklé prostory, rozhodli jsme se v sérii textů představit jejich zkušenosti s volbou nástěnné dekorace. Představujeme tedy interiér vzorové garsonky Rezidence Kavčí Hory a spolu s ním i důvody, které vedly architekty z ateliéru SKUTEK arcitecture k volbě této výzdoby.

Pokud se omezíme na dvě základní možnosti dekorace stěn - obrazy a tapety či fototapety - garsonka má omezené možnosti. Kvalitní obraz kolem sebe potřebuje velký prostor, v menších bytech by nemusel náležitě vyniknout. V případě vzorového bytu je omezení ještě větší. "Výběr správného obrazu je velmi osobní věc každého klienta. Obrazy chápu jako osobní vyjádření klientova vkusu. Pokud obraz klienta neosloví, je zbytečný. Nemá tedy smysl vybírat konkrétní obraz pro nekonkrétního klienta," vysvětluje architekt Matys, proč v tomto bytě architekti zvolili fototapetu namísto obvyklejších obrazů.
Fototapeta je oproti obrazu poměrně neobvyklý a stylový prvek, který odkazuje na prostory kin a hudebních klubů. Její neobvyklost a to, že může určit styl celé místnosti, byly zásadní výhody, které vedly k rozhodnutí pro garsonku použít právě tento typ dekorace. "Interiér s touto fototapetou působí osobněji, intimněji. Věřím, že přispěje k tomu, že se budou návštěvníci v prostoru rychleji cítit jako doma," uzavírá Matys.
Obecně lze fototapetu doporučit i když usilujete o osobnější výzdobu interiéru. Motiv zabírající celou plochu stěny dává velký prostor k osobnímu vyjádření. Jako dobré řešení může posloužit všude tam, kde řešení interiéru svazují časová nebo finanční omezení. Jde o dekoraci v těchto směrech nenáročnou.

Na stránkách www.obrazynamiru.cz, kde dekoraci volili i architekti ze SKUTEK architecture, najdete tisíce motivů.. Fotografie přírody, záběry vesmíru, retro fotografie, reprodukce slavných uměleckých děl i moderní grafiku a fotomontáže. Jak tedy zvolit ten pravý? Volba konkrétního motivu by se vždy měla řídit už danými interiérovými prvky. Garsonka nenabízí mnoho prostoru, všechny prvky jsou v těsném kontaktu a je důležité, aby souzněly a tvořily příjemně působící celek.
Konkrétní řešení architekta ve vzorovém bytě směřovalo k volbě černobílé fotografie. Prostoru, do kterého už bylo vneseno mnoho barev díky vestavěnému nábytku, by další barvy ublížily. Konečná volba padla na retro fotografii Moderní doba, pro její nostalgickou hodnotu a roztomilý motiv.
"Výběr motivů je velký a vybrat je náročné. Je dobré před výběrem určit barevné i tematické preference. Naštěstí je internetové vyhledávání rychlé a umožňuje ukládat kandidáty pro pozdější definitviní výběr. Osobně se domnívám, že nejzajímavější by bylo vytvořit si, nebo si nechat vytvořit vlastní grafický motiv," uzavírá architekt Matys. Ať už budete volit podle témat, barev nebo preferovaných formátů, web www.obrazynamiru.cz nabízí vzhledem k těmto preferencím nastavit filtry hledání, a tak navede k žádaným motivům. Pokud půjdete cestou tvorby vlastních motivů, Obrazy na míru pomohou i zde.

Kontakty a reference
- www.obrazynamiru.cz, tel: 800 900 220, info@obrazynamiru.cz
Dotazy a individuální objednávky jsou vítané. Osobní kontakt - Michaela Mimrová, mob. telefon: 725 914 316
- SKUTEK architecture | Ondřej Dvořák Jiří Matys architekti
- BM Develop, s.r.o.
0 komentářů
přidat komentář

Související články