Trikaya chce na podzim začít s demolicí nedostavěné továrny Ergon

Vložil
ČTK
22.09.2011 17:30
Brno

Rezidence Erasmus - další z projektů společnosti Trikaya
Brno - Společnost Trikaya chce letos na podzim začít s demolicí nedostavěné továrny Ergon pod bývalým lomem Hády v Brně. Na místě má vyrůst menší obytná čtvrť za zhruba jednu miliardu korun. ČTK to dnes řekl manažer projektu Alexej Veselý.

    Torza nedokončené továrny začne firma likvidovat v říjnu a zcela zmizet by měla začátkem příštího roku. Projekt obytné čtvrti určené pro rodiny má být hotový do konce příštího roku, v následujícím roce se pak začne stavět. "K nastěhování budou první domy hotové začátkem roku 2014," uvedl Veselý.
    Vedle domů mají na místě vyrůst i samoobsluha nebo mateřská školka. Investor počítá s tím, že jejich služeb budou využívat i lidé z městské části Maloměřice. V lokalitě vznikne bydlení pro dvě až tři stovky rodin.
    Jak bude čtvrť vypadat, mají určit nejlepší studentské architektonické studie. Před dokončením projektů investor plánuje i diskusi pro veřejnost, v pondělí představí vizualizace a modely nejlepších návrhů studentů z Fakulty architektury a umění Technické univerzity Liberec.
    Továrna Ergon se začala stavět v roce 1988, nikdy ale nebyla dokončena, proto se v ani nevyrábělo. Továrnu stavěl národní podnik Ergos, vyrábějící zdravotní a rehabilitační pomůcky. "Šlo o obří projekt továrny, která měla dodávat výrobky Ergosu do zemí bývalého východního bloku. Tyto plány zhatil rok 1989, a byť byla továrna v podstatě hotová a do jejího spuštění zbývalo sotva pět měsíců práce, nikdy nebyla dokončena," uvedl Veselý.
    Podle něj je projekt v Maloměřicích jeden z aktuálně největších developerských projektů zaměřených na bytové komplexy v Brně. Trikaya v Brně staví i kontroverzní bytový dům Erasmus v Králově Poli. Investor původně přišel o stavební povolení, které dostal až letos v lednu. Stavba je před kolaudací.
0 komentářů
přidat komentář

Související články