Sokolov zatepluje městské kino Alfa, změní si i vnější výzdoba

Vložil
ČTK
17.07.2011 16:35
Sokolov

Reliér F.Paclíka - foto: J. Gordon
Sokolov - Město Sokolov z vlastních prostředků zatepluje kino Alfa. Kromě nového pláště dostane kino i novou vzduchotechniku a část oken. Také původní plastiku, zdobící stěnu kina, nahradí moderní a částečně provokativní graffity, řekl ČTK Jan Picka, ředitel Městského domu kultury, pod který kino patří.

    "Původně jsme byli domluveni tak, že financování zajistí město z dotace, o kterou jsme chtěli požádat, ale protože podmínky dotace se stále mění, tak jsme dohodli, že město akci bude realizovat z vlastních prostředků," uvedl Picka. Předpokládané náklady na zateplení a další úpravy kina jsou 9,5 milionu korun.
    Diskuse zřejmě ale vyvolá změna výzdoby kina. Původní plastika musela zateplení ustoupit. "Zjistili jsme, že plastika od Františka Pacíka je natolik cenná, že by bylo škoda ji znehodnotit. Původně jsme jednali s galerií v Chebu, ale galerie chtěla, abychom na vlastní náklady plastiku sundali, dovezli a bezplatně zapůjčili, na což jsme nepřistoupili," popsal Picka.
    Plastika se tak z vnějšího pláště přestěhuje do vnitřních prostor kina. Místo ní se na dvou zdech kina objeví graffity od grafičky Heleny Čubové. Větší graffity, jemuž dominuje úryvek z písně The End skupiny The Doors, spojuje témata kavárenského života s filmem a hudbou.
0 komentářů
přidat komentář

Související články