Nové dekory řady Spirit s nízkou konstrukční výškou pouhých <nobr>10,2 mm</nobr> potěší příznivce rustikální atmosféry

Původní dekory kolekce Spirit byly doplněny o podkolekci Rugged s pěti výraznými vzory

Vložil
Tisková zpráva
16.05.2011 09:00
Švédský výrobce dřevěných vícevrstvých podlah Kährs si pro letošní rok připravil celkem 52 produktových novinek. A to jak v podobě představení kolekcí zcela nových, tak doplnění či obměny těch stávajících. To platí i pro oblíbenou kolekci Spirit, která vyniká nízkou konstrukční výškou pouhých 10,2 mm a umožňuje tak instalaci i v místech, kam se klasické 15 mm palubky nevejdou. Dalším benefitem je i neustále zdůrazňovaná ochrana životního prostředí, na což Kährs důsledně dbá již od samotného zahájení výroby v roce 1935. Původní dekory řady Spirit byly ponechány v podkolekci Unity a pět nových rustikálních dekorů výrobce zařadil do podkolekce Rugged. Novinky s ručně upravovaným povrchem, chráněným přírodním olejem, nadchnou pro svou rustikální atmosféru.

Přirozenému povrchu krytiny se suky a letokruhy dodávají na dokonalosti řezané a škrábané úpravy. Krytina tak zapůsobí nejen na první pohled, ale i dotek.

Obliba rustikálních dekorů pro zařízení interiérů ve venkovském stylu či pro propojení starobylého s moderním stále roste. Proto švédský Kährs přinesl nabídku dekorů s přirozenou krásou surového dřeva, u nichž jsou suky, letokruhy a rýhy na povrchu předností, i v produktové řadě Spirit s nízkou 10 mm konstrukční výškou. Ruční řemeslná výroba, rustikální až robustní vzhled, škrábaný a řezaný povrch, kouřová technika, přírodní olej a dřevina dub, to jsou hlavní znaky nových dekorů zařazených do podkolekce Rugged.

5 novinek, které zaujmou výrazným vzhledem i praktičností
Všech pět nových dubových dekorů Husk, Safari, Fossil, Crater a Trench je 1lamelových s rozměry 1200 x 125 x 10,2 mm. Středovou část každé lamely tvoří vrstva vyrobená z průmyslově recyklovatelného materiálu ECO Core. Jádro ECO Core má stejnou charakteristiku jako základní materiál u ostatních produktů značky Kährs. Zajišťuje velmi stabilní a spolehlivou konstrukci, která udrží podlahu rovnou a hladkou navzdory rozsáhlým výkyvům vlhkosti vzduchu. Díky vysoké stabilitě a nízké výšce mohou být dřevěné podlahy Spirit Rugged položeny i na podlahové vytápění, krytina přináší lepší tepelnou propustnost a vylučuje možnost jakékoli deformace. Vrchní nášlapná vrstva z dubu má tloušťku 1,9 mm. Vrchní dřevina je upravovaná ručním škrábáním nebo kartáčováním, vyjma dekoru Husk byly použity také techniky kouřování či moření. Vybírat můžete z dubu lehce běleného i zajímavě zvýrazněného příjemnou šedí.

Výrazný dekor krytiny velmi dobře vynikne ve střídmě zařízeném interiéru. Decentně vymalované zdi stačí doplnit základním, avšak kvalitním nábytkem a originálními doplňky.

Krytina vzhledem ke své slabé vrchní nášlapné vrstvě z dubu umožnuje "pouze" jedno přebroušení. Vůbec to však nemusí být nevýhoda, vždyť kolikrát za život bychom krytinu brousili? Navíc je třeba brát v potaz, že případným zbroušením se odstraní speciální povrchové úpravy, působivé nejen na pohled. Nízká konstrukční výška krytiny s sebou naopak přináší řadu benefitů: možnost instalace palubek v zrekonstruovaných místnostech, které jsou často omezené právě konstrukční výškou, lepší propustnost tepla krytinou z podlahového vytápění či nižší spotřebu dřeviny při výrobě. Krytina je z výroby vybavena zámkovým spojem Woodloc® a umožňuje tak pokládku plovoucím způsobem. Výhodou zámkového spoje je možnost následného rozebrání krytiny a výměny poničených lamel či jejího opětovného použití na jiném místě. Krytinu lze samozřejmě k podkladu přilepit i napevno.

Podkolekce Spirit Unity pro zastánce klidnějších dekorů
Pro zastánce klidnějších motivů tu stále zůstává nabídka původních osmi dekorů Spirit, zařazených do podkolekce Unity. Dekory jsou k dispozici v široké škále barev, od tmavších až po světlé. Povrchy vybraných dekorů jsou kartáčované avšak v klidném stylu, pro výrobu je vybíráno pouze dřevo bez většího výskytu zvrásnění a suků. Kromě dubových dekorů se můžete rozhodovat mezi exotickou dřevinou teple hnědé až zlatavé barvy hickory nebo tmavším ořechem.

Dřevěné krytiny z kolekce Spirit Rugged pořídíte u obchodních partnerů KPP a v síti maloobchodních prodejen 1 FLOOR. Cena za 1 m² včetně 20% DPH se v závislosti na dekoru pohybuje od 1.632,-

Více informací naleznete na www.kpp.cz nebo www.1floor.eu.
0 komentářů
přidat komentář

Související články