Autodesk celosvětově podporuje projekt Pecha Kucha Night

Originální prezentační formát původem z Japonska využívají kreativní lidé po celém světě

Vložil
Tisková zpráva
01.12.2008 15:35
Autodesk, s.r.o.

Společnost Autodesk, světový lídr v oblasti návrhového softwaru, oznamuje, že je na globální úrovni hlavním partnerem projektu Pecha Kucha Night (PKN). Projekt PKN, jehož cílem je podpora komunity návrhářů a povzbuzení nejrůznějších kreativních profesí ke sdílení nápadů a projektů, se v současné době koná ve 150 městech po celém světě. Pecha Kucha je japonský výraz pro zvuk konverzace. Během jednoho večera má každý z prezentátorů k dispozici 20 obrázků a každý z nich může komentovat na ploše 20 vteřin; 6 minut a 40 vteřin ho tak dělí od nástupu jeho následovníka.

„V úterý 18. listopadu 2008 proběhlo již 10. kolo PKN Prague. Projekt má mezi umělci a širokou veřejností velký úspěch. Od své premiéry v roce 2007 prezentovalo na pražské PKN již 127 autorů,” říká Jana Kostelecká, organizátorka pražské PKN. „V pražském projektu vystupují architekti, animátoři, grafici, designéři, filmaři, ilustrátoři, fotografové, výtvarní umělci, divadelníci, producenti, teoretici a zástupci dalších tvůrčích oborů.”
„Umělci, inženýři, architekti, výrobci a animátoři – zkrátka návrháři všeho druhu a nejrůznějších prostředí se účastní akce Pecha Kucha Night,“ uvedl Carl Bass, prezident a CEO společnosti Autodesk. „Pecha Kucha je výjimečné fórum, kde se prezentují nápady designéru a Autodesk prostřednictvím jeho sponzorství oslovuje širokou í veřejnost.“
„Autodesk je ve středoveropském regionu partnerem PKN v Praze, Budapešti a Bratislavě a Žilině,” dodává Luděk Hrdina, marketingový manažer pro stavebnictví společnosti Autodesk. „Projekt má v České republice velký úspěch. Mnoho našich zákazníků a partnerů již na PKN Prague prezentovalo nebo se alespoň zúčastnili jako diváci. Je zajímavé sledovat čím se kreativní lidé různých zemích v dané chvíli zabývají, co je zajímá, z čeho mají radost či co je trápí.”
Projekt Pecha Kucha [peča kuča] vymysleli a v roce 2003 v japonském Tokiu uvedli v život architekti Astrid Klein a Mark Dytham, zakladatelé architektonického studia Klein Dytham Architecture. Záměrem zakladatelů bylo vytvořit prostor pro setkávání architektů, designérů, grafiků, výtvarných umělců, teoretiků a techniků, prostor pro výměnu zkušeností a informací o novinkách v oboru, prostor pro komunikaci s veřejností. Formát 20x20 byl navržen tak, aby umožnil maximum rozmanitosti a přitom minimalizoval rozvláčné, příliš intelektuální prezentace.
Autodesk průběžně informuje o PKN na stránkách Svoboda prostoru, určených architektům: www.svobodaprostoru.cz/pecha-kucha. Pro více informací o projektu navštivte: www.pechakucha.cz nebo www.pecha-kucha.org.


O společnosti Autodesk
Autodesk je světový lídr v oblasti 2D a 3D návrhového softwaru pro výrobu, stavebnictví, média a zábavu. Od uvedení aplikace AutoCAD v roce 1982 vyvinul Autodesk nejširší portfolio špičkových řešení digitálního prototypování, která pomáhají zákazníkům prakticky zkoušet nápady ještě před jejich realizací. Společnosti žebříčku Fortune 1000 využívají nástroje Autodesku k vizualizaci, simulaci a analýze reálného fungování svých návrhů už v počátečních stádiích vývoje, což jim pomáhá šetřit čas a peníze, zvyšovat kvalitu a podporovat inovace. Další informace o společnosti Autodesk najdete na webových stránkách www.autodesk.com nebo www.autodesk.cz.

> Stránka společnosti Autodesk v katalogu