Autodesk prohlubuje partnerství s ČVUT vyhlášením společné soutěže Revit Open pro studenty vysokých škol

Vložil
Tisková zpráva
03.07.2007 18:55
Soutěže

Autodesk, s.r.o.

Úkolem je vytvořit návrh soběstačného a ekologického objektu, který je v souladu se současnými trendy „sustainable designu“.

Společnost Autodesk společně s Kabinetem modelového projektování Fakulty architektury ČVUT (MOLAB), vyhlásila soutěž Revit Open pro studenty vysokých škol s architektonickým nebo stavebním zaměřením v České a Slovenské republice. Cílem je vytvořit návrh soběstačného a ekologického objektu pro krátkodobé, tj. turistického ubytování.
Objekt by měl zohlednit minimální provozní náklady, minimální provozní zátěž pro životní prostředí a charakterem by měl směřovat k nízkoenergetickému domu. Studie 3D modelu bude řešena v softwaru firmy Autodesk, konkrétně s využitím AutoCAD Architecture, Revit Architecture a pro vizualizaci Autodesk 3D Studio Max.
„Současné diskuse o životním prostředí stále častěji směřují k principu trvale udržitelného rozvoje,“ řekl Patrik Minks, předseda poroty soutěže Revit Open a obchodní manažer pro oblast stavebních řešení ve firmě Autodesk. „Rádi bychom, aby se prostřednictvím této soutěže budoucí architekti a návrháři seznámili s trendem, který ve společnosti Autodesk nazýváme „sustainable design“, tedy trvale udržitelný design, který se v příštích letech stane jedním z klíčových aspektů budování stavebních řešení v České republice.“
Přihlásit se do soutěže je možné do 23. září 2007, poslední den odevzdání byl stanoven na 31. října. Slavnostní vyhlášení a předání cen proběhne do 15. prosince 2007. Autoři nejlepších návrhů získají ceny ve formě notebooků v hodnotě 60 a 38 tisíc, digitální fotoaparát a barevnou tiskárnu. Prvních 50 registrovaných navíc obdrží DVD filmu Skicy Franka Gehryho, jejímž hlavním partnerem se stal Autodesk. Další informace o soutěži, společně s registrací pro soutěžící, naleznete na revitopen.archii.cz.

ČVUT v Autodesk Academia Programu

Soutěž Revit Open je nejnovějším krokem v prohlubování partnerství mezi ČVUT a společností Autodesk. Například počátkem letního semestru 2007 vstoupilo České vysoké učení technické v Praze do Autodesk Academia Programu, a to prostřednictvím Studentské unie ČVUT a konkrétně klubu Silicon Hill. V rámci tohoto programu vytvořilo ČVUT na Strahovských kolejích studentské školicí centrum.
Školicí centrum poskytuje studentům odborné vzdělání v CAD programech pro zvyšování jejich profesní kvalifikace. Základní kámen tohoto projektu položili sami studenti, kteří požadovali certifikované kurzy grafických a CAD programů firmy Autodesk. Samotný princip spočívá v „učení studentů studenty“, přičemž lektoři (studenti ČVUT) byli odborně vyškoleni v autorizovaném školicím středisku firmy Autodesk ve společnosti Computer agency.
Ve výukovém centru počítačové podpory programů CAD/CAM muže student navštěvovat kurzy programů AutoCAD , Autodesk Inventor a Autodesk 3D Studio Max . Kurzy mohou být zakončeny celosvětově uznávaným certifikátem firmy Autodesk. V současné době má akademie přes sto studentů. Mimo semestrální výuky je možné zúčastnit se několika seminářů, vyzkoušet si profesionální poradenství či možnost spolupráce na vývoji daného produktu.

Více informací o klubu Silicon Hill resp. Autodesk Academia Programu naleznete na adrese autodesk.sh.cvut.cz resp. autodesk.c-agency.cz/.

O společnosti Autodesk
Autodesk je světový lídr v oblasti 2D a 3D návrhového softwaru pro výrobu, stavebnictví, média a zábavu. Od uvedení aplikace AutoCAD v roce 1982 vyvinul Autodesk nejširší portfolio špičkových řešení digitálního prototypování, která pomáhají zákazníkům prakticky zkoušet nápady ještě před jejich realizací. Společnosti žebříčku Fortune 1000 využívají nástroje Autodesku k vizualizaci, simulaci a analýze reálného fungování svých návrhů už v počátečních stádiích vývoje, což jim pomáhá šetřit čas a peníze, zvyšovat kvalitu a podporovat inovace. Další informace o společnosti Autodesk najdete na webových stránkách www.autodesk.cz nebo www.autodesk.com.

Související články