Maxim Velčovský a Zdeněk Fránek navrhli jiná okna pro JANOŠÍK

Vložil
Tisková zpráva
24.10.2016 13:20
JANOŠÍK OKNA-DVEŘE

JANOŠÍK OKNA-DVEŘE: Víme, že domyšlená a vyladěná okna můžou podtrhnout osobitý charakter celého domu. Zažité je, že okna jsou zkostnatělá. My chceme dokázat opak, flexibilita zde je možná a představám se meze nekladou.

Výrazněji tuto ne nepoznanou, ale zapomenutou vlastnost oken ukazuje kolekce "jiná okna". Hraje si se světly a stíny, dává myšlence rámování obrazů novou dimenzi a ohlíží se do historie truhlářského řemesla. Za návrhy stojí Maxim Velčovský, architekt Zdeněk Fránek a jedno z oken bylo vytvořeno in-house Jakubem Janošíkem.

Jiná okna představíme 27.- 31. 10. na designbloku.


TRANSPARENT
design: Maxim Velčovský

Navrženo pro domy, ve kterých se dřevěné stěny proměňují v otevřený prostor. Navrženo pro prostor, ve kterém se dřevěné plochy  proměňují v průhledné stěny.


LEVITACE
design: Jakub Janošík


Otvíravé okno levituje v ploše skla. Z obou stran celoskleněný design. Dokonalosti je dosaženo, když okno zarámuje v dáli středobod plátna obrazu.



OKNO S HMOŽDÍKEM
design: arch. Zdeněk Fránek


Moderní okno s detailem naších předků, kteří s pomocí primitivních nástrojů v holých rukou dokázali zázraky.


SKYWALL
design: arch. Zdeněk Fránek


Celoskleněný design z exteriéru, který dělá okno bezúdžbovým. Fixní okna bezrámová. Přírodní dřevo v interiéru, v decentním zastoupením pouze na otvíravých částech.




Rámujeme ty nejkrásnější obrazy. 
Ano, myslíme si, že výhled je nejvýznamnější vlastností okna. Věříme v osobitost domů. Balancujeme mezi těmito dvěma myšlenkami a tam tvoříme a vyrábíme naše okna a dveře.

S “jinými okny” přichází i nové logo, které lépe komunikuje a odráží naší filosofii. Okna nám umožňují pozorovat svět kolem nás a to je i základní myšlenkou nového vizuálního stylu od Studia Najbrt.

Více na NOVÉM webu janosik.cz
0 komentářů
přidat komentář

Související články