Představujeme “oskarové” okno ze Slavonic

Vložil
Tisková zpráva
26.09.2016 11:50
Český výrobce dřevěných oken a dveří pro pasivní domy Slavona boduje se svojí poslední evolucí PROGRESSION PLUS posuvných dveří HS PORTAL. Vedle zisku prestižního certifikátu Passivhaus Institutu v Darmstadtu v třídě phA, v níž byly doposud certifikovány pouze tři další konkurenční výrobky z Německa a Rakouska, postoupila Slavona také do finále soutěže o Ekologického Oskara.

Město Slavonice je plné krásných výhledů. Je proto téměř symbolické, že právě zde má své zázemí jeden z předních výrobců výjimečně kvalitních oken. Jejich výjimečnost není jen v minimalistickém, vkusném zpracování s bezrámovým zasklením, které pozvedne celkový ráz téměř jakéhokoli domu. Tyto mohutné posuvné dveře se překvapivě snadno otevírají, pokud jsou však zavřeny, splňují ta nejpřísnější měřítka energeticky úsporných domů.

Když jsme v roce 2012 uváděli na trh okna PROGRESSION, nepředpokládali jsme výrobu složitých sestav, nízkých dveřních prahů apod. Ale nakonec byl zájem stavebníků právě o tento typ oken velký a náš vývojový tým musel přijít se speciálním řešením, stejně jako vymyslet konstrukci zdvižně posuvných dveří HS portal PROGRESSION,“ vysvětluje Zora Stupňánková.

Výsledkem jsou posuvné dveře s vynikající tepelnou izolací, dostatkem světla a solárních zisků, komfortním ovládáním, které osvěží každou stavbu svým minimalistickým moderním pojetím.

Největším problémem bylo dosažení kategorie phA efektivnosti rámu posuvných dveří HS a zejména splnění teplotního faktoru u srazu fixní a posuvné části. Posuzovali jsme řadu variant s cílem nepřidávat nic navíc, co by komplikovalo výrobu a zbytečně navyšovalo cenu pro koncového zákazníka. Výsledná varianta to splňuje na jedničku. Funkce jednotlivých částí HS portálu jsou perfektně sladěny - výborné tepelněizolační vlastnosti, čistý vzhled a nízká pohledová výška při zachování statické tuhosti. Navíc kompletně bezúdržbové provedení pomocí kompozitních lišt,“ vysvětluje specialista Juraj Hazucha.

Získá Slavona Ekologického Oskara?

Hlasovat můžete do konce září zde.

0 komentářů
přidat komentář

Související články