Stropy pro zdravotnická zařízení

Vložil
Tisková zpráva
22.09.2016 10:55
Podoba interiéru významně ovlivňuje zdraví člověka. Jak fyzické, tak psychické. Zdravotnická zařízení by proto neměla evokovat cizí a nepřívětivé prostory, v němž se pacient cítí nemocnější a ztracený, ale naopak by se mělo vyznačovat krásným designem, funkčností a akustickým komfortem. Důležité je také používat materiály, které jsou absolutně zdravotně nezávadné.

ESTETIKA A POHODLÍ

UK Southmead Hospital
Stavební materiály používané ve zdravotnických objektech musí splňovat přísné požadavky na zdravotní nezávadnost a odolnost. Jejich čištění a dezinfekce musí být snadné, zároveň musí být zachovány jejich akustické a estetické vlastnosti.
Stropní systémy ROCKFON jsou projektovány tak, aby splňovaly vysoké nároky kladené na výrobky určené pro zdravotnické objekty, a to z hlediska akustiky, hygieny a bezpečnosti. Zlepšují akustické podmínky v místnostech a omezují tak zdraví škodlivý hluk, který, jak je všeobecně známo, negativně působí na celý organismus. Hluk je příčinou poruch spánku, změn srdečního rytmu, krevního tlaku i dechové frekvence. V praxi to znamená dodržet větší klid v místnostech, ve kterých pacienti a zdravotnický personál mohou pracovat a odpočívat v klidu, a tím se uzdravovat.

HYGIENA ABEZPEČNOST
UK Southmead Hospital

Odhadem až 10 % pacientů je během hospitalizace infikováno. Tato nepřívětivá statistika se týká nemocnic celého světa. Je dokázáno, že se to týká nejen oddělení chirurgie, ale k infekcím dochází i na rehabilitačních úsecích. Jedním z důvodů jsou špatné sanitární a hygienické podmínky ve zdravotnických zařízeních.

Výrobky ROCKFON splňují přísné hygienické požadavky a snižují tak rizika vzniku nemocniční infekce i v prostorách s nejvyšším rizikem. Stopy se vyznačují vyšší životností a odolností vůči působení agresivních detergentů a dezinfekčních prostředků, lze je tedy použít i v místech s častým čištěním.

Stropy jsou vyrobeny ze 100% anorganického materiálu, který chrání proti šíření nebezpečných mikroorganismů, jako jsou bakterie a plísně. Výrobky z řady MediCare byly na odolnost proti mikroorganismům samozřejmě testovány (resistence proti MRSA, Candida Albicans, Aspergillus Niger).

UK Southmead Hospital

NEMOCNICE SOUTHMEAD

NOVÁ NEMOCNICE SOUTHMEAD je jednou z nejekologičtějších budov svého formátu ve Velké Británii . Chytrá materiálová řešení i inovace postupů přispěly k získání „prvotřídního“ hodnocení nemocnice v systému BREEAM. Architekti měli v úmyslu propojit estetiku a udržitelnost budovy, vyhnout se čtvercovému vzhledu typických závěsných stropů, ale zároveň chtěli vytvořit vysoce kvalitní stropy, které by odrážely světlo a snižovaly nároky na umělé osvětlení.
Nemocnice byla vybavena stropními panely ROCKFON MediCare  se skrytými hranami, aby tak vytvořila jednotný vzhled a dosáhla 86% odrazivosti světla. Řada MediCare také splňuje požadavky na jednoduchou údržbu a udržování hygieny ve zdravotnických zařízeních. Tato řada se vyznačuje nízkou emisí pevných částic a systém ROCKFON MediCare Plus byl zařazen do 4. třídy podle směrnice ISO o čistých prostorách a systém ROCKFON MediCare Standard do 5. třídy.
0 komentářů
přidat komentář

Související články