Stěrky a betonové podlahy v moderním interiéru

Vložil
Tisková zpráva
28.06.2016 08:50
BOCA Group, a.s.

Ačkoliv představa surového betonu v interiérech bytů a rodinných domů byla ještě před pár lety přijímána jako čirá extravagance, v současné době se tento typ povrchů hřeje na výsluní zájmu interiérových designérů i jejich zákazníků. Zdaleka už totiž nejde jen o nevzhlednou šedou masu na stropě či stěnách – lze si vybrat z různých barev a možností aplikace (na podlahu, zdi, schody, kuchyňskou linku či další místa). Pod pojmem „pohledový beton“ se ve skutečnosti mohou skrývat různé materiály, jejichž využití je čím dál tím širší.


Podlahové a pohledové stěrky

Nejpopulárnější imitací betonu jsou bezesporu stěrky. Designová stěrka Microtopping od italského výrobce Ideal Work má všechny klady klasických cementových stěrek (vysoká odolnost, dlouhá životnost, nenáročná údržba), ale navíc je díky příměsi polymerů i mírně elastická. Lze ji nanášet nejen na podlahy a stěny, ale třeba i na schody, nábytek a další hladké povrchy. Jde tedy o designově velice tvárný materiál, výsledný povrch je navíc díky ruční aplikaci pokaždé originální a neopakovatelný. Stěrka se aplikuje v tloušťce pouhých 3–4 milimetrů a zákazník si může vybrat téměř jakoukoliv barvu, různé typy povrchu (hladký, drsný) a finálních úprav (matná, lesklá).



Vynikající využití v moderních interiérech má i dekorativní stěrka Architop s velmi autentickým betonovým vzhledem. Jde o strojově hlazenou podlahu dostupnou ve 29 barevných odstínech a s pevností, která dvakrát převyšuje klasický beton, tedy 38 N/mm2. Architop je ideálním řešením i pro renovaci stávajících podlah, od dlažby přes anhydrit až po staré betonové povrchy. Je možné jej instalovat v interiérech i exteriérech, je voděodolný a vysoce otěruvzdorný.




Stěrky v koupelně a kuchyni

Kvalitní cementové stěrky je možné instalovat i tam, kde jsou vystaveny nejrůznějším náročným podmínkám  – do koupelen, sprchových koutů, na vany a umyvadla, kuchyňské linky či barové pulty… Jsou nejen voděodolné, ale výborně snášejí i venkovní prostředí, proto se často využívají i do míst, jako jsou terasy, zahrady, okolí bazénů. Povrch stěrky může být hladký nebo zdrsnělý (protiskluzový), záleží jen na vašich potřebách a vkusu. Všechny tyto stěrky jsou vhodné i k instalaci s podlahovým topením.




Betonové podlahy

Chcete-li mít pod nohama opravdový beton, skvělou volbou je designová betonová podlaha. Italská hlazená podlaha Nuvolato je se svými 24 barevnými variantami a tradičně vysokou pevností naprostou špičkou ve svém oboru. Industriální vzhled této podlahy překvapivě dobře zapadne nejen do moderních minimalistických interiérů, ale třeba i do klasických nebo rustikálních. Navíc díky vysoké odolnosti a dlouhé životnosti obstojí na výbornou prakticky v jakýchkoliv prostorách, od rezidenčních přes komerční až po těžké průmyslové provozy, exteriéry nevyjímaje.





Reference:
Designová kavárna Olomouc
Fotografický ateliér
Netradiční čajový butik
Bílý dům
0 komentářů
přidat komentář

Související články