Přednáškový cyklus Studenti studentům: DNES Yeoryia Manolopoulou - Architektonický výzkum na Bartlett

Zdroj
FA ČVUT
Vložil
Tisková zpráva
30.03.2015 10:20
Druhou přednášku cyklu Studenti studentům, který v průběhu letního semestru 2014/15 představí na Fakultě architektury ČVUT v Praze celkem pět zahraničních tematicky různorodých přednášejících,  přednese Yeoryia Manolopoulou ředitelka architektonického výzkumu na The Bartlett School of Architecture.

Přednáška na téma Architektonický výzkum na Bartlett se koná v pondělí 30. 3.2015 v 18.30 hodin v sále Gočár (155), Fakulta architektury ČVUT, Thákurova 9, Praha 6.


Škola architektury Bartlett je částí londýnské Univerzity (University College London) a podle hodnocení britského časopisu The Guardian druhou nejlepší školou architektury ve Velké Británii v roce 2015. Hostujícími profesory zde byli Lord Norman Foster, Lord Richard Rogers nebo Sir Nicholas Grimshaw.

Yeoryia Manolopoulou je vedle své akademické dráhy praktikující architektkou a spoluzakladatelkou londýnského ateliéru AY Architects. Téma, na které se zaměřuje, je kritický dialog mezi výzkumem a reálnou praxí. Výsledkem takto vedené komunikace je například projekt londýnské komunitní školky Montpelier Community Nursery - stavba vyhrála v roce 2013 Stephen Lawrence Prize, prestižní ocenění Britské královské asociace architektů (RIBA) a byla rovněž oceněna v rámci Camden Design Awards 2013.

The Bartlett School of Architecture se pohybuje na světové špičce v oblasti mezinárodního výzkumu v architektuře. Yeoryia Manolopoulou se věnuje iniciaci nových projektů a spolupráci s externími partnery a institucemi. V roce 2012 stála u počátků součinnosti mezi školou a správní institucí Velkého Londýna (Greater London Authority), která vyústila v návrh a instalaci pěti experimentálních pavilonů pro londýnské olympijské hry. Její pondělní přednáška na FA ČVUT se bude tedy zabývat Londýnem jako ideálním městem pro experimentování a výzkumem, který posunuje hranice architektury.

Více o přednášející na http://yaarchitects.com/ a http://www.bartlett.ucl.ac.uk/architecture
0 komentářů
přidat komentář

Související články