Nová kolekce LaVista úspěšně uvedla značku JELÍNEK do světa designového nábytku

Zdroj
JELÍNEK
Vložil
Tisková zpráva
01.02.2015 12:00
V rámci přehlídky Designblok 2014 firma JELÍNEK uvedla novou nábytkovou kolekci LaVista, která si hned získala přízeň jak laické, tak i odborné veřejnosti. Už  na Designbloku získala cenu šéfredaktorů za Nejlepší nový nábytek a zdá se, že s tímto oceněním firmě ve světě designu úspěchy nekončí.

LaVista na Designbloku 2014

Nedlouho na to získala nová kolekce ocenění na bratislavském veletrhu MODDOM a dne 14. 1. 2015 byly vyhlášeny nominace Czech Grand Design za rok 2014, kde v kategorii výrobce roku byla nominována také firma JELÍNEK, jak jinak, než za kolekci LaVista!

LaVista - JELÍNEK Collection, design Jaroslav Juřica

Velkorysý koncept LaVista byl realizován podle návrhu designéra Jaroslav Juřici (mj. navrhl úspěšnou židli 002 pro TON), jenž se nechal inspirovat konstrukcí tzv. windsorské židle. Charakteristické "žbrlení" je u postele LaVista vzájemnou souhrou tvarů a funkcí. Tento prvek propůjčuje posteli neotřelý půvab tradičního řemesla s jemnou dávkou lidové architektury. Navíc toto vzdušné opěradlo umožňuje postel situovat i do prostoru a v kombinaci s polštářem nabízí příjemnou polohu pro čtení nebo relaxaci.

skici - vznik kolekce LaVista

V duchu filozofie firmy je celá postel vyrobena z lokální tvrdé dřeviny - masivního dubu. Povrchová úprava je provedena přírodními oleji a je dostupná v různých barevných kombinacích podle odstínu RAL, ať už v retro stylu, nebo dle vlastního požadavku zákazníka.

Detail z výroby kolekce - profrézovaný masivní dub

Součástí kolekce je také zásuvková komoda a lavice, kde jsou použity charakteristické prvky profrézování horního dílu "sedáku" a tvarovaných noh.

komoda
lavice

Kolekci LaVista lze dobře kombinovat i s dalšími prvky výrobců designového nábytku, např. s židlí Riviera od Paoly Navone, židlí Ironica od českého výrobce Ton, či s některou z elegantní kolekce Nub od Patricie Urquioly, kterou navrhla pro Andreu World.

Výrobce JELÍNEK nabízí plnou podporu pro spolupráci s architekty. Na stránkách JELÍNEK Collection si tak můžete stáhnout 2D data pro situace, nebo 3D soubory v různých formátech pro 3D vizualizace.

Firma JELÍNEK je také schopna pružně reagovat na atypická přání jak zákazníků, tak bytových architektů při vybavování interiérů. Rodinná firma je na trhu již od roku 1897 a v duchu své filozofie vyrábí vysoce kvalitní nábytek z masivu k maximální spokojenosti svých zákazníků.

> http://collection.jelinek.eu/
0 komentářů
přidat komentář