Okna do plochých střech ?

Vložil
Tisková zpráva
21.10.2014 07:35
FAKRO CZECH s.r.o.

V budovách s plochými střechami často neexistuje možnost použítí standardních svislých fasádních oken, a proto FAKRO nabízí speciálně konstruovaná okna do plochých střech, která jsou v těchto případech ideálním řešením.

Fakro DXF se zasklením DU6 2xXRD
Firma FAKRO do své nabídky zavedla v roce 2013 inovativní, speciálně konstruovaná okna určená pro montáž v plochých střechách. Pro maximální uživatelský komfort jsou okna dostupná ve třech verzích: elektricky ovládaná v bezdrátovém systému Z-Wave, manuálně ovládaná a neotevíratelná.

Rám oken do plochých střech je vyroben z vícekomorových PVC profilů, jeho vnitřní povrch je bílý (RAL 9010). Použité PVC je odolné vůči působení kyselin a charakterizuje se malou nasákavostí vlhkosti.
Okna do plochých střech mohou být ve verzi s kupolí – typ C nebo ve verzi bez kupole – typ F. Konstrukce okna typu C má kupoli z polykarbonátu odolného proti nárazu a vůči působení povětrnostních vlivů.

Okno s kupolí D_C (čirou nebo matnou) je standardně vybaveno bezpečnostním zasklením tř. P2 (v případě rozbití skla zůstanou střepy na fólii). Součinitel celého okna U= 1,2 W/m2K dle EN 12567-2. Lze si vybrat také okno s pasivním zasklením DU8, pak je součinitel pro celé okno D_C U8 roven U=0,72 W/m2K dle EN 12567-2 (U=0,55 W/m2K dle EN 1873). Okno splňuje podmínky závazné pro nízkoenergetické a pasivní stavebnictví. Rozsah montáže ve střechách se sklonem 0-15°.

Okno bez kupole D_F přináší zcela nový pohled na produkt. Vyniká velmi dobrými termoizolačními parametry a moderním vzhledem. Konstrukce je stejná jako u okna D_C, rozdíl je v zasklení, které zde vzniklo pomocí technologie vlepování skla. Okno je standardně vybaveno energeticky úsporným zasklením DU6 (vnější tvrzené s tloušťkou 6 mm, vnitřní laminované a bezpečnostní P2). Součinitel celého okna U=0,88 W/m2K dle EN 12567-2. Objednat lze také s pasivním zasklením DU8, součinitel D_F DU8 je U=0,76 W/m2K dle EN 12567-2. Okno D_C splňuje požadavky na nízkoenergetické a pasivní budovy a montuje se ve střechách se sklonem 2-15°.

Široká nabídka rozměrů je přizpůsobena standardům prosvětlení plochých střech, takže není problém ani s výměnou stávajících nevyhovujících světlíků na nové. Kromě standardních rozměrů může být okno typu D_F vyrobeno v jakémkoliv rozměru v rozsahu 60x60 – 120x220 cm.

Okna do plochých střech lze vybavit vnitřními i vnějšími doplňky. Vnější markýza chrání před nahřátím místnosti, vnitřní doplňky zastiňují interiér a plní dekorativní funkci. Novinkou pro rok 2013 jsou markýzy AMZ Solar, které mohou být řízeny v jednom ze tří režimů (automatický, poloautomatický, manuální a dálkově pomocí dálkového ovladače).

Více informací na www.fakro.cz
0 komentářů
přidat komentář

Související články