Díky novému designu je plocha zasklení střešního okna větší o 10 %

Nová generace střešních oken VELUX nabízí řešení pro každé podkroví

Vložil
Tisková zpráva
14.04.2014 11:20
VELUX Česká republika, s.r.o.

Jak přinést do podkroví ještě více denního světla a zároveň zajistit menší energetické výdaje? A to vše v elegantním promyšleném designu? Společnost VELUX  na tyto otázky odpovídá Novou generací střešních oken. Je navržena tak, aby splnila představy všech domácností a zároveň vyšla vstříc všem rodinným rozpočtům.

Nová generace střešních oken VELUX uspokojí požadavky širokého spektra zákazníků. Nově si mohou vybírat z výrobků Standard, Standard Plus a Premium, podle náročnosti svých požadavků na střešní okno.

Nová generace nabízí střešní okna, která jsou moderní, elegantní a hodí se do každé podkrovní místnosti. Díky novému designu je plocha zasklení střešního okna větší až o 10 %, do podkroví se tak dostane ještě více denního světla. V topné sezoně získáte s větší prosklenou plochou více tepla díky pasivním solárním ziskům. Spolu s novým systémem izolace VELUX ThermoTechnologyTM tak okna napomohou k nižší spotřebě energie. Vylepšený design ovládacích prvků Nové generace zpříjemní každodenní používání střešních oken k maximálnímu pohodlí všech uživatelů.

Lepší okna než kdy dříve za srovnatelnou cenu

VELUX přináší sofistikovaná řešení pro bydlení v podkroví již více než 70 let. Neustále své výrobky vylepšujeme, abychom vyhověli potřebám všech zákazníků. Nespokojíme se jen s dílčími změnami a drobnými inovacemi, proto přicházíme s celou Novou generací střešních oken," uvádí Jaroslava Gregorová ze společnosti VELUX Česká republika, s.r.o. „Vyrobit dobré a drahé okno není zas tak těžké. Nabídnout však zákazníkovi kvalitní střešní okno za rozumnou cenu, to už je výzva! My se jí postavili čelem, a proto dnes přicházíme s novou širokou nabídkou výrobků VELUX, aby si mohl vybrat opravdu každý,” doplňuje Gregorová.

VELUX přináší novinky v ucelené nabídce tří výrobkových řad: Standard, Standard Plus a Premium. Svým sortimentem se tak snaží uspokojit nároky všech zákazníků s ohledem na rozdílné možnosti jejich rozpočtu. Nová generace přináší okna vysoké kvality za srovnatelnou cenu s předešlou generací.
Nová zinková klika na spodní straně okna slouží k snadnému a pohodlnému otevírání a zavírání výše osazeného okna.
Izolace VELUX ThermoTechnologyTM využívá v konstrukci střešního okna vysoce kvalitní izolační materiál s přídavkem grafitu, který chrání interiér před chladem a udržuje teplo uvnitř domu.
Vysoce účinný systém izolace VELUX ThermoTechnologyTM je u bezúdržbových oken tvořen dřevěným jádrem z tepelně upraveného dřeva (Thermal Modified Timber). To dokonale zabraňuje tepelným ztrátám.
Dřevěná střešní okna VELUX se spodním ovládáním řady Standard a Standard Plus mají dvoustupňový systém ventilace – s ním může váš dům dýchat, i když je okno zavřené.

Řada Standard – výborná kvalita za rozumnou cenu

Střešní okna v řadě Standard nabízí výbornou kvalitu za velmi dobrou cenu. Tato střešní okna si může dovolit opravdu každý. V nabídce jsou jak střešní okna s horním, tak spodním ovládáním, oba typy oken v novém designu.

V případě horního ovládání má ovládací madlo v sobě integrovaný ventilační systém, který umožní větrání i při zavřeném okně. Výhodou střešních oken s horním ovládáním je možnost umístění nábytku pod střešní okno, aniž by bylo omezeno otevírání a zavírání, dále také velmi dobrý výhled ven, ať stojíte nebo sedíte.

V případě, že zákazník potřebuje nebo chce umístit střešní okno výše (např. kvůli vyšší nadezdívce), může si vybrat i střešní okno se spodním ovládáním – zinkovou spodní klikou. Díky dvoustupňovému ventilačnímu systému, který je umístěn v horní části okenního rámu, se může větrat i při zavřeném okně. Oba typy oken jsou vybaveny pro tyto případy vestavěným filtrem proti prachu a hmyzu, jenž zajistí uvnitř místnosti zdravější prostředí.

Více benefitů s řadou Standard Plus
Střešní okna v řadě Standard Plus nabízí kromě horního či spodního otevírání jako u předchozí řady mnoho dalších výhod. Systém izolace VELUX ThermoTechnology™ vytváří spolu se speciálním těsněním účinný štít proti větru a chladu. Dřevěné střešní okno má v konstrukci pěnový expandovaný polystyrenu (EPS), který díky své odlehčené struktuře výborně izoluje. Spolu s novým těsněním mezi oknem a rámem se zlepšuje vzduchotěsnost okna - součinitel prostupu tepla Uw je u standardního zasklení dvojsklem snížený oproti předchozí generaci z hodnoty 1,4 na 1,3.

Střešní okna řady Standard Plus jsou vybavena bezpečným lepeným sklem, které při silném nárazu a prasknutí zajistí, že se sklo z rámu nevysype ani nevypadne. Tento způsob zasklení tak kromě vyšší bezpečnosti zajistí i lepší zvukovou izolaci.

Střešní okna s horním ovládáním jsou v této řadě dostupná i v bílé bezúdržbové variantě. Ta kombinuje vodotěsnou polyuretanovou vrstvu a jádro z tepelně upraveného dřeva TMT (Thermal modified timber). To je při výrobě zahříváno na 175 °C, aby tak vlhkost ve dřevě byla nahrazena vzduchem, který je mnohem efektivnějším izolantem. Kromě snížení tepelných ztrát je takto upravené dřevo mnohem méně náchylné proti houbovým chorobám. Tato okna jsou proto velmi vhodná do místností s vyšší vlhkostí, jako jsou kuchyně či koupelny.

Prosklená plocha nové generace střešních oken VELUX je větší až o 10 %. Do interiéru tak dostanete více světla při stejných rozměrech oken.

Prémiová řada pro náročné
Střešní okna prémiové řady nabízí  nejvyšší možnou kvalitu pro náročné zákazníky a oproti řadě Standard Plus i několik vylepšení navíc – například vnější samočisticí vrstvu či vrstvu proti rosení venkovního skla nebo panoramatický výhled a dvojí možnost ovládání, záleží na potřebách zákazníka a jeho volbě. Střešní okna této řady jsou nabízena v bílém bezúdržbovém provedení.

Pro zákazníky vyžadující maximální pohodlí nabízí VELUX i střešní okna VELUX INTEGRA® s dálkovým ovládáním. Jeho součástí je zcela nový chytrý dotykový ovladač, pomocí něhož můžete ovládat jak okno, tak i jeho příslušenství – rolety a žaluzie VELUX – ať jste kdekoli v domě. Dešťový senzor zajistí automatické zavření okna v případě deště. K dispozici je varianta na elektrický či solární pohon.

Nová generace střešních oken VELUX – přehled inovací


Více denního světla
  • Prosklená plocha až o 10 % větší
  • Více denního světla u stejné velikosti střešního okna v porovnání s předchozí generací
  • Větší solární zisky střešních oken v topné sezoně
Více pohodlí
  • Vylepšené ovládání (ergonomické horní madlo či nová spodní klika u výrobků Standard, Standard Plus)
  • Integrovaný systém ventilace s filtrem proti prachu a hmyzu
  • Subtilnější rám a křídlo
  • Atraktivnější a praktičtější vnější vzhled (užší horní oplechování, zakulacené rohy vnějšího oplechování)
Méně energie
  • Nový systém izolace VELUX ThermoTechnologyTM
  • Solární zisky v topné sezoně díky větší prosklené plošeSnížený součinitel prostupu tepla Uw zajistí úspory energie
  • Možnost zapuštěné montáže do střechy, která snižuje tepelné ztráty a vypadá elegantněji

1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
aretace okna
Vladimír Novotný
24.04.14 10:31
zobrazit všechny komentáře

Související články