offcity_architekti: přednáška Josef Pleskot

Zdroj
OFFCITY
Vložil
Tisková zpráva
26.10.2010 09:50
Přednášky

Josef Pleskot

SRDEČNĚ VÁS ZVEME NA DALŠÍ PŘEDNÁŠKU Z CYKLU

OFFCITY_ARCHITEKTI // JOSEF PLESKOT

1/11/2010 // 19 hodin // Divadlo 29 // Sv. Anežky České 29, Pardubice

architekti vstupují  :: do :: města // veřejného prostoru // architektury // Pardubic // offcity

Cyklus přednášek offcity_architekti prezentuje architekty, kteří se ve své praxi aktivně zabývají veřejným prostorem a zároveň jsou „hvězdami“ české architektonické scény, jejich práce snesou srovnání v širším evropském kontextu.
Architekt Josef Pleskot je výraznou osobností české architektury, jeho realizace jsou nepřehlédnutelné a často prezentované u nás i v zahraničí, a to nejen v odborných médiích. Za své realizace získal několik ocenění Grand Prix Obce architektů a byl nominován na cenu Miese van der Rohe.
Rozsah jeho činnosti pokrývá celé spektrum architektury od rodinných domů (např. Vila ve Vraném nad Vltavou) přes administrativní budovy (např. nové ústředí ČSOB v Praze Radlicích) po práce s veřejným prostorem (úprava nábřeží Loučné v Litomyšli či průchod valem Prašného mostu, úprava cesty Jelením příkopem na Pražském Hradě). Jeho práce jsou ukázkou architektonické kultivovanosti a nadčasovosti.
Pořádá o.s. Terra Madoda ve spolupráci s Divadlem 29 v rámci projektuOFFCITY 2010. Tento projekt je realizován za podpory statutárního města Pardubice a Nadace české architektury.

www.offcity.cz * www.arch.cz/pleskot * www.divadlo29.cz

Vstupné: 40 Kč
0 komentářů
přidat komentář

Související články