Dialogy o architektuře - architekt : developer

Zdroj
Pěstuj prostor
Vložil
Tisková zpráva
03.05.2016 07:10
Jiří Zábran

Také v letošním roce připravil plzeňský spolek Pěstuj prostor cyklus přednášek a navazujících diskusí pro fanoušky architektury a veřejného prostoru. Jarní blok, koncipovaný jako symbolický dialog dvou postojů, pólů či profesí, bude zahájen ve středu 4. května 2016 v 18:30 hodin v klempírně kreativní zóny DEPO2015 v Plzni vystoupením architekta Jiřího Zábrana a developera Patrika Nováka.

Kdo je developer a jaká je jeho úloha při rozvoji města? Myslí developer i na obyvatele města a uživatele staveb, nebo pouze na zisk? V jakých podmínkách vznikají projekty novostaveb a jaké jsou nejčastější překážky jejich realizace? Co je příčinou často nízké úrovně nových rezidenčních projektů? Jaká je spolupráce mezi developerem a architektem? Jaké má architekt při tvorbě hranice? A jaké developerské projekty se chystají v Plzni? Tyto otázky budou sloužit jako odrazový můstek jak pro prezentace obou hostů, tak pro následnou diskusi.

Jako první vystoupí Jiří Zábran, zakladatel studia Zábran Nová architekti, který představí proces i výsledky své spolupráce s developery na výstavbě v Plzni a okolí. Patrik Novák, předseda dozorčí rady společnosti BC Real, která v současnosti připravuje několik bytových projektů pro Plzeň, se pak podělí o svůj pohled a zkušenost developera s architektonickým vzděláním.

Vstupné na akci je 40 Kč. Další přednáška a diskuse z cyklu Dialogy o architektuře s názvem junior : matador se bude konat ve středu 18. května 2015 od 18:30 hodin v kavárně DEPO2015 v Plzni.

Více informací >

Sérií čtyř přednášek a diskusí chce spolek Pěstuj prostor podporovat a rozvíjet zájem místní odborné i širší veřejnosti o současnou architekturu a vystavěné i krajinné prostředí města. Cyklus připravují plzeňští architekti Petr Klíma a Šárka Lorencová ve spolupráci s dalšími členy spolku Pěstuj prostor a za podpory Plzně 2015, o. p. s., Ministerstva kultury ČR a města Plzně.
0 komentářů
přidat komentář

Související články