aArchitektura uvádí: Ateliér A69

Zdroj
aArchitektura o.s.
Vložil
Tisková zpráva
02.03.2012 17:15
Přednášky

A69 - architekti

Po roční přestávce se do Zlína vrací cyklus přednášek o architektuře, který připravilo a pořádá o. s. aArchitektura  ve spolupráci s kafé Blok 12.

Architektura jako téma je pro Zlín klíčové. Město, tak jak jej známe dnes, je produktem špičkových architektů, což ho řadí do roviny unikátního fenoménu s mezinárodním přesahem.  Jsou si toho vědomi i obyvatelé města? Jakým způsobem lze připomenout toto dědictví, jak vnímat veřejný prostor a jakou roli má a může architektura mít v životě obyvatel?
Cílem přednášek aArchitektury je obrátit pozornost k profesi, která formuje místo pro život, prezentovat tvůrčí přístupy a osobnosti, které svou profesi dělají zodpovědně a na výsledcích je to vidět.

Prvním prezentujícím bude ateliér A69, který představí dva zakládající členové, Jaroslav Wertig a Prokop Tomášek. A69 patří ke generaci architektů, kteří začínali svou praxi po roce 89, prožili stavební boom i nynější útlum, stěhování z Chebu do Prahy. Architekti mají ve svém portfoliu jak drobné stavby, tak velké obytné celky, spolupráci s developery i soukromými investory a řadu ocenění. Projekty A69 mají jednu zjevnou vlastnost, odvahu a sebevědomí, které vedou k netradičním odpovědím na zadání. Dobře viditelné je to hlavně na menších objektech, například domech Eggo a Plot a Lea. Svou koncepcí se vymykají zažitým schématům a přinášejí mnoho prostorových kvalit domu pro jeho obyvatele. Přijďte se přesvědčit 8. března 2012 od 19.h do kavárny Blok 12.

Přednáškou večer nekončí, architekt Prokop Tomášek je zároveň frontmanem kapely Abigail Ybarra, se kterou premiérově zahraje zlínskému publiku. Abigail Ybarra patří k uznávaným formacím ve svém žánru - blues rocku. Introvertní hudební styl blues se spojuje s opačným přístupem - extrovertní rockovou hudbou. Skupina pojmenovaná po ženě, která motá snímače v americké pobočce Fender Company, neopouští bluesové kořeny, jen je volně spojuje s rockovou nespoutaností a improvizací.


přednášející: Ateliér A69
pořádá: aArchitektura o.s.
místo: BLOK 12, J. A. Bati 5637, Zlín
datum a čas: čtvrtek 8. března 2012, od 19.00
afterparty: Abigail Ybarra / www.abigailybarra.com
kontakty: aArchitektura, www.aarchitektura.cz / Michal Babic / 603 212 658
Blok 12, www.blok12.cz / info@blok12.cz
0 komentářů
přidat komentář

Související články