V GJF se připravuje výstava ARCHITEKTI DAM 1989–2009

Zdroj
Galerie Jaorslava Fragnera
Vložil
Tisková zpráva
26.05.2009 00:05
Výstavy

DAM architekti s.r.o.

Galerie Jaroslava Fragnera
Betlémské nám. 5a, Praha 1
www.gjf.cz
 
Trvání výstavy: 25. 06. 2009–31. 08. 2009 PRODLOUŽENO DO 20. 09. 2009

Výstava české architektonické kanceláře DaM, která na jaře 2009 oslavila dvacet od svého založení. Vedoucí osobnosti studia, Richard Doležal a Petr Malinský, představí spolu se svými společníky a týmem realizace a projekty ve dvou oddělených částech. Odlišené budou nejen prostorově, ale i obsahově a formálně.
V první části budou příchozí diváci konfrontováni s fotografiemi realizací očima fotografů, jejichž rukopis nabídne známé barevné pohledy publikované v časopisech a publikacích, stejně tak i neotřelé černobílé snímky. Černobílé záběry jsou nedávné datace, ukazují tedy i proměnu staveb, jejich život, fungování a komunikaci s obyvateli, nájemci, kolemjdoucími…

V druhém výstavním prostoru budou v diagonále soklů umístěny zespodu nasvětlené modely nerealizovaných projektů nebo zatím jen připravovaných či prováděných - po rekapitulaci postaveného přijdou na řadu zajímavé nápady, teprve čekající na své zhodnocení.

Výstavu a rekapitulaci dvou desítek let úspěšného působení zachytí pečlivě připravovaná monografie. Vizuální koncept bude korespondovat s řešením výstavy, včetně nastínění historie studia. Zárukou kvality by měla být jména renomovaných autorů: teoretik umění Richard Drury a grafik Robert V. Novák.
0 komentářů
přidat komentář

Související články