Salon dřevostaveb 2008 v Ostravě

Zdroj
Centrum nové architektury
Vložil
Tisková zpráva
24.04.2008 09:35
Výstavy

Salon dřevostaveb 2008, třetí ročník největší české přehlídky architektury dřevostaveb a staveb s použitím dřeva, se ve druhé polovině dubna představí v Centru nové architektury v Ostravě.

Salon dřevostaveb je unikátní nesoutěžní přehlídkou architektonicky zajímavých dřevostaveb realizovaných za uplynulý rok v České republice. Svým pojetím překračuje rámec tradiční výstavy a přináší jedinečnou příležitost zhlédnout na jediném místě výběr toho nejlepšího z české architektury dřevostaveb. Snaží se být otevřenou atraktivní prezentací moderní architektury, která návštěvníkům zajímavou formou představuje toto dynamicky se rozvíjející odvětví architektury a stavitelství. Salon dřevostaveb se uskuteční ve dnech od 24. 4. - 15. 6. 2008 v Centru nové architektury v Ostravě.
Akce je určena nejen zájemcům zrad široké veřejnosti, kteří zde mají možnost udělat si přehled o architektuře dřevostaveb, ale nabízí rovněž rozšíření obzorů a snad i inspiraci pro odborníky z oboru. A co konkrétně tedy Salon dřevostaveb 2008 nabídne? Celkem se letos podařilo shromáždit 24 kvalitních dřevostaveb z celé České republiky. Většinu z představených realizací tvoří rodinné domy, v přehlídce však nechybí ani další stavební druhy. Zájemci se tak budou moci blíže seznámit například s novou budovou České poštovny na Sněžce od architektů Martina Rajniše a Patrika Hoffmana. Z dalších zúčastněných architektů jmenujme Markétu Cajthamlovou, Štěpána Valoucha s Jiřím Opočenským, Vladimíra Baldu, Ludvíka Křenka nebo studia Olgoj Chorchoj, Archteam a Prodesi|Domesi.

Vernisáž se uskuteční ve čtvrtek 24. dubna od 18 hodin. Zahájení výstavy uvedou Ing. arch. Pavel Horák, ředitel Salonu a Ing. arch. Radim Václavík, předseda CNA.
Na výstavě budou k zakoupení i tématicky zaměřené publikace, a to včetně Ročenky dřevostaveb, která výstavu rekapituluje a je tak uceleným průvodcem po zajímavých dřevostavbách realizovaných v loňském roce v České republice.
Dřevostavby si v současné době získávají stále větší oblibu díky svým specifickým vlastnostem, které z nich činí zajímavou alternativu zděným budovám. Mezi jejich hlavní přednosti patří zejména výborné tepelně izolační vlastnosti, vysoká rychlost výstavby a šetrnost k životnímu prostředí. Bezkonkurenční postavení mají dřevostavby mezi nízkoenergetickými a pasivními domy.
0 komentářů
přidat komentář

Související články