Pozvánka na výstavu Josef Pleskot - Cesta (II)

Zdroj
Zuzana Tomanová, Městská galerie Litomyšl
Vložil
Tisková zpráva
22.09.2014 18:00
Josef Pleskot

Tvorba uznávaného českého architekta Josefa Pleskota bude představena v Litomyšli, ve městě, na jehož novodobé podobě se tento uznávaný český architekt podílel několika stavbami.
Vernisáž výstavy Josef Pleskot – Cesta (II), jejíž kurátorem je Pavel Brunclík, proběhne 3. října v 17.00 v domě U Rytířů, vernisáž bude dále pokračovat v Regionálním muzeu v Litomyšli, kde bude prezentována i druhá část rozsáhlé výstavy, jejíž součástí je i architektonická realizace „Něco nebylo dokončeno“ na průčelí zámeckého pivovaru v Litomyšli.
V sobotu 4. října v 10.00 se uskuteční prohlídka výstavy a procházka po městě s osobním komentářem Josefa Pleskota, prohlídka začíná v domě U Rytířů.
Na výstavě budou moci návštěvníci zhlédnout fotografie a trojrozměrné modely realizovaných projektů Josefa Pleskota, mezi nejznámější patří ústředí ČSOB v Praze, přírodní stezka v Jelením příkopu a průchod valem Prašného mostu na Pražském hradě, rekonstrukce industriálních objektů v Ostravě – Dolních Vítkovicích, rekonstrukce muzea, pivovaru a předzámčí v Litomyšli a další.
Výstava je reprízou úspěšného výstavního projektu, který se uskutečnil v minulém roce v Ostravě a v Litomyšli potrvá do 23. listopadu. Pořadatelé projektu jsou  Městská galerie Litomyšl a Regionální muzeum v Litomyšli.

Více informací >
0 komentářů
přidat komentář

Související články