Výstava REVIT OPEN 2011 v Light Center Zumtobel

Vložil
Tisková zpráva
27.04.2012 10:00
Výstavy

Zumtobel Lighting

Vyhlášením výsledků a předáním cen byla dne 24.4. zahájena výstava prací architektonické soutěže REVIT OPEN 2011 ŽIVÉ DEPO KOŘENOV. 5. jubilejní ročník týmové soutěže pro studenty (a čerstvé absolventy) architektry a pozemního stavitelství vyvrcholil slavnostním večerem a vernisáží. Tuto anonymní soutěž vyhlašuje Autodesk společně s Kabinetem modelového projektování Fakulty architektury ČVUT (MOLAB).

Zadáním letošního ročníku bylo vytvoření návrhu příležitostného víceúčelového sálu se servisním příslušenstvím v areálu bývalého depa a točny na nádraží v Kořenově na rozhraní jizerských hor a Krkonoš. "Zadání soutěže mělo ukázat, že fragmenty industriální architektury inspirují mladé tvůrce", řekly organizátorky soutěže Dana Matějovská a Ivana Vinšová z kabinetu MOLAB Fakulty architektury ČVUT v Praze. "V tomto ročníku jsme se zároveň se studenty zamyslely nad tím, jak moc lidé potřebují místo, kde se mohou setkávat. Jednoduchý sál s minimálním zázemím je pro společenský život nepostradatelný. Ale sál na nádraží? Proč ne!"

V letošním ročníku soutěže zvítězil Ing. arch. Jiří Žid, absolvent TU v Liberci s návrhem mobilního sálu složeného v železničním vagonu. Depo v Kořenově by mohlo být jedním z jeho kulturních zastavení. Na druhém místě se umístil kolektiv studentů Bc. Marek Šnyrch, Bc. Hana Typltová, Bc. Petra Grísová a Bc. Josef Veselý z FA VUT v Brně. A třetí místo získali studenti Bc. Vladimír Genšiak a Bc. Tomáš Chuděj z FSv STU v Bratislavě.

Právě probíhající výstava představuje i oceněné práce z minulých ročníků a je jubilení retrospektivou. Srovnání vývoje prací a různých temat je také velmi zajímavé a inspirující pro všechny návštěvníky.

Místo konání výstavy: light Center Zumtobel, Jankovcova 2, Praha 7

Termín výstavy: 25.4. - 18.5.2012, v pracovní dny od 9,00 do 17,00 hod.

> www.revitopen.com
0 komentářů
přidat komentář

Související články