Soutěž Rodinný dům s obytným podkrovím již popáté

VELUX pokračuje v podpoře mladých talentů

Vložil
Tisková zpráva
04.11.2008 11:55
Soutěže

Společnost VELUX Česká republika, s.r.o., dodavatel střešních oken, rolet a žaluzií, vyhlašuje již pátý ročník úspěšné soutěže Rodinný dům s obytným podkrovím. Soutěž je určena stejně jako předchozí ročníky studentům středních průmyslových škol stavebních. Záštitu nad pátým ročníkem soutěže převzalo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.


„Velmi nás těší zájem studentů o tuto soutěž i stále se zvyšující kvalita přihlášených návrhů. Neotřelé a originální nápady studentů jsou i pro nás inspirující. Už teď se těšíme, čím nás soutěžící překvapí v pátém ročníku soutěže,“ sdělila ing. Jana Mašatová ze společnosti VELUX. Cílem soutěže je podpora kreativní práce mladých budoucích architektů
a projektantů a umožnění dalšího vzdělávání v oblasti obytných podkroví, kde jsou použita střešní okna jako hlavní zdroj prosvětlení. Účastníci soutěže budou mít také možnost vzájemně sdílet a konfrontovat své zkušenosti se zpracováním tohoto tématu.

Do pátého ročníku soutěže se studenti mohou zaregistrovat nejpozději do úterý 30. prosince 2008, a to prostřednictvím on-line formuláře na webových stránkách společnosti VELUX – www.velux.cz. Uzávěrka pro odevzdání zpracovaných soutěžních návrhů je 30. dubna 2009. Do soutěže mohou být přihlášeny projekty rodinných domů, kde jsou použita střešní okna jako hlavní zdroj denního prosvětlení. Odborná porota bude projekty posuzovat podle těchto kritérií: celkové architektonické a technické řešení objektu, technicky správný návrh střešních oken s ohledem na zajištění optimálního osvětlení, ventilace a respektování zásad stavební fyziky a správná specifikace výrobků VELUX.

V prvním kole soutěže bude porotou složenou ze zástupců přihlášených škol a společnosti VELUX vybráno a oceněno šest nejlepších návrhů. První tři návrhy z každé školy pak postoupí do celostátního kola. Ve druhém – celostátním - kole zasedne porota složená z nezávislých odborníků a jednoho zástupce společnosti VELUX. Společně pak vyhodnotí návrhy a určí tři absolutní vítěze, kteří si rozdělí finanční výhry v celkové hodnotě 30 000 Kč. Mimo hlavní ceny může porota udělit i zvláštní ocenění.

Slavnostní vyhlášení vítězů pátého ročníku soutěže Rodinný dům s obytným podkrovím se uskuteční v červnu 2009 za účasti odborné poroty, vítězů a jejich profesorů či spolužáků.

> Informace o soutěži na stránkách společnosti VELUX
0 komentářů
přidat komentář

Související články