Karlovy Vary připraví harmonogram soutěže na Vřídelní kolonádu

Vložil
ČTK
27.12.2017 14:05
Karlovy Vary - Vedení Karlových Varů připraví harmonogram přípravy architek- tonické soutěže na Vřídelní kolonádu. Má být alternativou pro případ, že v lednu by lidé v obecním referendu nerozhodli o stavbě repliky kolonády z konce 19. století. Zpracování harmonogramu si vyžádali zastupitelé města.

Podle primátora Karlových Varů Petra Kulhánka (KOA) by časový přehled přípravy mezinárodní architektonické soutěže město stejně připravovalo.

"Pokud z jakéhokoli důvodu výsledek referenda nebude platný nebo závazný, tak máme samozřejmě scénář nastaven tak, abychom se dobrali doporučení, které vychází z připravené dokumentace, a to je příprava mezinárodní architektonické soutěže," řekl ČTK Kulhánek. Připomněl, že podle odhadů by se soutěž nepřipravovala měsíce, ale spíš roky.

V lednu, souběžně s volbami prezidenta, mají obyvatelé Karlových Varů rozhodnout, zda chtějí, aby dnešní kolonádu ze 70. let minulého století nahradila replika litinové kolonády podle návrhu architektů Ferdinanda Fellnera a Hermanna Helmera.

Ačkoli iniciátoři referenda uvádějí odhadované náklady na stavbu repliky asi na 250 milionů korun, podle odhadů města by náklady včetně nutného zásahu do podzemí kolonády, kde prýští Vřídlo, byly několikanásobně vyšší.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Jak město bere referendum vážně
Ing. Václav Benedikt
31.12.17 09:18
zobrazit všechny komentáře

Související články