Trutnov chce předělat pěší zónu, vyhlásil architektonickou soutěž

Zdroj
Zdeněk Rychtera
Vložil
ČTK
24.11.2017 18:10
Trutnov - Radnice jednatřicetitisícového Trutnova chce přestavět hlavní pěší zónu ve městě v Horské ulici. Na novou podobu ulice město vypsalo architektonickou soutěž. Uzávěrka pro zaslání návrhů je 12. dubna 2018. Náklady na přestavbu ulice radnice zatím odhadla na 30 milionů korun. Přesnější vyčíslení by měla znát po vyhodnocení architektonické soutěže. ČTK to dnes řekl starosta Ivan Adamec (ODS).


Horská ulice by měla být revitalizována v téměř 300 metrů dlouhém úseku od historického Krakonošova náměstí po náměstí Republiky. Architekti mají navrhnout i novou podobu Svatojanského náměstí, přes jehož okraj Horská ulice vede. "Návrh by se měl stát koncepčním podkladem pro budoucí změny. Měl by prostorově, kompozičně, architektonicky i výtvarně zdůraznit propojení historického Krakonošova náměstí a nového náměstí Republiky," uvedl Adamec.

Nová podoba Horské ulice by měla zvýhodnit chodce. Architekti by měli odstranit místa, kde se chodci dostávají do kolize s vozy zásobování a jinou dopravou. "Pěší zóna by neměla plnit jen funkci dopravní, ale i pobytovou, odpočinkovou a reprezentační," uvedl starosta.

Vítězné návrhy architektů budou honorovány za první až třetí místo 180.000 korunami, 100.000 korunami a 70.000 korunami. Po vyhodnocení architektonické soutěže bude moci město zadat zpracování projektové dokumentace a následně přistoupit k soutěži na dodavatele stavby.

Současnou hlavní investiční akcí města je stavba střediska volného času pro děti a mládež v lokalitě Na Nivách za 197 milionů korun. Středisko vznikne do konce roku 2018 rekonstrukcí a dostavbou zastaralého objektu sportovního areálu.
0 komentářů
přidat komentář

Související články