Jablonec vyhlásil architektonickou soutěž na dopravní terminál

Vložil
ČTK
19.09.2017 18:00
Jablonec nad Nisou

Jablonec nad Nisou - Jablonec vyhlásil architektonickou soutěž na podobu dopravního terminálu s parkovištěm v Kamenné ulici. Návrhy je možné podávat letos do 8. prosince. ČTK o tom dnes informovala mluvčí magistrátu Markéta Hozová. Terminál s parkovištěm pro zhruba 200 vozů a bezbariérovým propojením s vlakovou zastávkou chce radnice stavět v letech 2020 až 2022. Náklady na stavbu město odhaduje na 150 až 200 milionů korun, většina z toho by se měla zaplatit z evropské dotace.


Architektonická soutěž bude dvoukolová, návrhy z prvního vyhodnotí porota v první polovině ledna. "Poté vyzve ty, kteří postoupili do druhé fáze soutěže, k dopracování návrhů do dalších podrobností," řekl náměstek primátora pro rozvoj města Lukáš Pleticha (ČSSD). Na dopracování budou mít vybraní architekti zhruba čtvrt roku. "Návrhy pak posoudí odborná dopravní firma, porota a výsledky soutěže by měly být vyhlášené na konci dubna příštího roku," dodala Hozová.

Výstavba terminálu patří k největším projektům ve městě v rámci Integrovaného plánu rozvoje území (IPRÚ) Liberec - Jablonec nad Nisou. Akce navazuje na plánované prodloužení tramvajové trati z Liberce do Jablonce, které připravuje dopravní podnik. Dnes tramvajová trať končí u Tyršových sadů a v plánu je její prodloužení až na nový terminál v Jablonci přes Soukennou ulici a Dolní náměstí. Náklady tohoto projektu se odhadují na více než půl miliardy korun.
0 komentářů
přidat komentář

Související články