Dům s mikro-jednotkami na Manhattanu od nARCHITECTS

Zdroj
adAPT NYC
Vložil
Petr Šmídek
12.02.2016 17:00
Eric Bunge
Mimi Hoang
nARCHITECTS

Pokud nemáte hluboko do kapu, pak není obtížné ve městě, které nechodí nikdy spát, sehnat snové apartmány od těch nejvěhlasnějších tvůrců. V opačném případě sociálního bydlení se Manhattan staví do pozice mrtvého brouka. Jednou z mála aktivit byla v roce 2013 architektonická soutěž “adAPT NYC“, pro níž učinil tehdejší starosta Michael Bloomberg výjimku z velmi přísných stavebních regulací.
V soutěži “adAPT NYC“ nakonec zvítězil projekt “My Micro NY“ od Erica Bunge a Mimi Hoang z brooklynského ateliéru nARCHITECTS. Projekt tvořilo 55. prefabrikovaných mikrobytů o velikosti od 23 do 34 m² uspořádaných do čtyř štíhlých věží vysokých od sedmi do deseti podlaží s vícebarevným pláštěm z režného zdiva.
Stavby domu ve východní čtvrti Kips Bay se v létě 2014 ujala developerská firma Monadock. Montáž prefabrikátů na místě začala na jaře minulého roku a letos v únoru se budou moci nastěhovat první nájemníci.
Když se projekt pod novým názvem “Carmel Place“ objevil v novinách za měsíční nájem 950 dolarů, zareagovalo na výzvu více než 60 tisíc žadatelů, takže výhodné bydlení (se společnou posilovnou a střešní terasou) na Manhattanu stále zůstává otázkou vítězství v loterii.

Více informací >
0 komentářů
přidat komentář