Kancléřka Merkelová navštívila Messnerovo muzeum

Vložil
ČTK
28.07.2015 22:05
Itálie

Řím

Zaha M. Hadid

Řím - Německá kancléřka Angela Merkelová na úvod své dovolené v severní Itálii navštívila nově otevřené muzeum italské horolezecké legendy Reinholda Messnera. V pondělí přišla do muzea postaveného ve středisku Kronplatz v nadmořské výšce 2275 metrů i se svým manželem Joachimem Sauerem, informovala dnes agentura DPA.

    Už šesté Messnerovo muzeum, jehož budovu navrhla slavná britská architektka iráckého původu Zaha Hadidová, bylo otevřeno minulý čtvrtek. Sedmdesátiletý Messner v době návštěvy Merkelové v muzeu nebyl, ale šéfka německé vlády se s ním už dříve setkala na horských túrách. Po muzeu ji provedla Messnerova dcera Magdalena.
    "Je to unikát díky kombinaci místa, výhledu a architektury," řekl o muzeu Messner, který je vášnivým sběratelem artefaktů souvisejících s horami. Návštěvníci tak mohou obdivovat například skoby a cepíny známých horolezců a sledovat, jak se horolezecká výbava během posledních 150 let vyvíjela.
    Merkelová tráví své dovolené často právě v Itálii. Na Velikonoce ráda jezdí na ostrov Ischia, zatímco v létě upřednostňuje putování po jihotyrolských horách. Stejně jako loni stráví i letošní letní dovolenou ve středisku Sulden am Ortler, informovala agentura ANSA.
    První oficiální termín po dovolené Merkelovou čeká 12. srpna, kdy opět zasedá její kabinet. I během dovolené se ale musí udržovat v obraze nebo telefonovat s ostatními šéfy vlád kvůli aktuálním krizím. Například v neděli hovořila s tureckým premiérem Ahmetem Davutogluem o postupu Ankary proti takzvanému Islámskému státu a Straně kurdských pracujících (PKK).
    Kancléřka obvykle vyráží do Jižního Tyrolska (Horní Adiže) zhruba na týden, hned po návštěvě slavností Richarda Wagnera v Bayreuthu. Poté ještě tráví několik dní v oblasti Uckermark na severu Německa, kde má dům.
0 komentářů
přidat komentář

Související články