Wagnerovo muzeum v Bayreuthu získalo novou přístavbu

Vložil
ČTK
26.07.2015 18:50
Volker Staab
HG Merz

Bayreuth (Německo) - Bavorský Bayreuth je díky zahájení slavného, letos už 104. ročníku, festivalu oper Richarda Wagnera centrem pozornosti médií. Částečně se o to postaral i pád kancléřky Angely Merkelové ze židle, která se pod ní v sobotu večer o přestávce slavnostního zahájení festivalu rozpadla. Poněkud stranou tak zůstala i zpráva, že u příležitosti festivalu bylo dnes ve městě po několikaleté rekonstrukci opět otevřeno Muzeum Richarda Wagnera.
    Merkelová se v sobotu ve zjevně dobré náladě zúčastnila představení opery Tristan a Isolda, jež festival zahájilo. Ve druhé přestávce se ale v jednom restaurantu nechtíc postarala o pozdvižení, když se pod ní rozlomila židle.
    Bulvární list Bild v první zprávě informoval, že Merkelová zkolabovala. To však vzápětí popřel mluvčí kancléřky Georg Streiter, když sdělil, že se nezhroutila šéfka vlády, nýbrž židle, na které seděla. "Kancléřka vůbec nebyla v bezvědomí," ujistil.
    Jako Wagnerovo muzeum slouží v Bayreuthu od sedmdesátých let minulého století vila Haus Wahnfried, v níž slavný skladatel žil. V posledních pěti letech objekt podstoupil nákladnou asanaci v hodnotě 20 milionů eur (přes 540 milionů korun), v jejímž rámci přibyla i nová stavba.

Více informací >
0 komentářů
přidat komentář

Související články