Znojmo nabízí developerům lokalitu Malá Louka pro stavbu domů

Vložil
ČTK
03.05.2016 16:35
Znojmo

Znojmo - Znojmo nabízí developerům lokalitu Malá Louka pro stavbu bytových domů podle regulačního a územního plánu, celkem má jít o 266 bytů. Zájemci mají na podání nabídek dva měsíce, podle znaleckého posudku je cena 102,5 milionu korun za 53.100 m², uvedla v tiskové zprávě mluvčí města Zuzana Pastrňáková. Před několika týdny město neuspělo s pokusem prodat pozemky pro bytovou výstavbu v lokalitě pod Městským lesíkem.


Malá Louka je místo ohraničené ulicemi Vídeňskou a Brněnskou, tedy hlavním průtahem a silnicí, která spojuje průtah s hlavním tahem na Brno. Ze severu k lokalitě přiléhá hypermarket, z východu hřbitov. U Vídeňské ulice má vedle hypermarketu stát ještě nový supermarket. Kvůli tomu loni v září zastupitelé schválili směnu pozemků, která umožní stavbu supermarketu a vyřeší dopravní napojení lokality.

"Věřím, že se povede najít investora a umožníme občanům krásné bydlení kousek od historického centra. Úkol to bude nelehký,"
řekl starosta Vlastimil Gabrhel (ČSSD). Opozice v minulosti plán města kritizovala, představu považuje za zastaralou, která neodpovídá stavbě bytových domů v současnosti.

Město bude podle starosty trvat na tom, aby developer dodržel územní a regulační plán. Podle něj by mělo v místě vzniknout sedm bytových domů, pět viladomů a dva terasové domy.

Malá Louka je prostor, který kdysi sloužil vojákům. Ti z něj odešli v 90. letech, od té doby čeká na využití. Regulační plán schválilo znojemské zastupitelstvo v roce 2014 na posledním zasedání před komunálními volbami.
0 komentářů
přidat komentář

Související články