Pozvánka na přednášku Jerszyho Seymoura

Zdroj
Radek Váňa
Vložil
Martin Rosa
05.08.2007 00:00
Designér Jerszy Seymour přijede na pozvání společnosti 3D H. Interiér

Program letošního Designbloku, prestižní podzimní přehlídky, obohatí vystoupení talentovaného kanadsko-německého designéra Jerszyho Seymoura (1968). Na pozvání společnosti 3D H. Interiér přijede začátkem října do Prahy, kde představí svou tvorbu, mimo jiné pro renomovanou firmu Magis, kterou 3D H. Interiér na českém trhu zastupuje. "Rozhodli jsme se věnovat letošní Designblok právě Magisu, se kterým jsme na jaře tohoto roku zahájili spolupráci. Jedním z nepřehlédnutelných jmen ze 'stáje Magis' je právě Seymour, jehož tvorba má v evropském kontextu stoupající renomé. Proto zveme právě jeho," říká Radek Krčil, majitel firmy 3D H. Interiér.
Jerszy Seymour vystoupí jako oficiální host Designbloku a rozšíří tak program podzimní přehlídky. 3D H. Interiér ve spolupráci s pražskou Vysokou školou umělecko-průmyslovou připravil přednášku, na které Jerszy Seymour představí svůj často nekonformní pohled na současný design.

Přednáška proběhne na VŠUP v úterý 4. října 2005 od 14 hodin

Doplní expozici nábytku Magis, kterou v showroomu v Křemencové ulici 10 v Praze 1 po celou dobu konání Designbloku budeme prezentovat.

Kanadsko-německý designér Jerszy Seymour se narodil v Berlíně v roce 1968. Vyrůstal v multikulturním prostředí Londýna. Jeho tvorba vychází především z prostředí hudebních klubů, graffitti a street culture. V roce 1991 začal studovat na Royal College of Art, kde se věnoval modelování třírozměrných objektů a sochařství. Po dokončení studia cestoval po celém světě, to formovalo jeho nekonformní myšlení a přístup k designu. Posléze Seymour zakotvil v Milánu, začal tvořit vlastní experimentální návrhy, jako například 'House in a Box' (2002), 'Scum' (2003) nebo 'Tape' with his wife Grit (2003). Souběžně s tím pracuje pro renomované firmy jako je Magis, Kreo, Swatch, Perrier, Moulinex, Covo, IDEE, Sputnik a Smeg. Své práce Seymour vystavoval v Design Museu v Londýně, ve Vitra Design Museum ve Weilu a v Berlíně, v Palais De Tokyo a galerii Kreo v Paříži. Jeho práce jsou zastoupeny ve stálých sbírkách Nadace současného umění ve Francii, v Musee d´Art Grand-Duc Jean v Lucembursku a řadě soukromých sbírek. Jerszy Seymour přednáší na Domus Academy v Milánu, na ECAL v Lausanne, HfG v Karsruhe a účastní se pravidelných workshopů firmy Vitra ve Francii. Je hostujícím profesorem Royal College of Art in London. V roce 2000 obdržel cenu Dedalus a stal se Evropským designérem roku, o rok později získal Taro Okamoto Memorial Award for Contemporary Art. Od roku 2004 Jerszy Seymour působí v Berlíně, kde má vlastní studio.

http://www.jerszyseymour.com/

Individuální výstavy:
- 'Enter the Monkey', Mezinárodní veletrh nábytku, Milán, 2002
- 'Bonnie + Clyde', The Design Museum, Londýn, 2002
- 'Lowlife', galerie Kreo, Paříž, 2003
- 'Welcome to Scum City', galerie Facsimile, Mezinárodní veletrh nábytku, Milán, 2003
- 'Tape', Palais de Tokyo, Paříž, 2003
- 'Welcome to Scum City Part II: Tokyo Style', IDEE, Tokio, 2003
- ´Mo´ Scum´, Deisel Denim Gallery, New York, 2004
- ´Scum Skate´, Tokyo Design Block, Tokio, 2004

Skupinové výstavy:
- Design Now, The Design Museum, Londýn, 2001
- Smash, Mezinárodní veletrh nábytku, Milán, 2001
- Living in Motion, The Vitra Design Museum, Weil am Rheim, 2002
- účast na Design Biennale, The Design Museum, Londýn 2003

Ocenění:
- Dedalus Award, Evropský designér roku, 2000
- Taro Okamoto Memorial Award for Contemporary Art, 2003
0 komentářů
přidat komentář