E15: Nákupní Centrum Černý Most se rozšíří téměř na trojnásobek

Vložil
ČTK
03.04.2008 10:45
Praha

Praha - Pražské nákupní Centrum Černý Most se rozroste téměř na trojnásobek. Společnost Unibail-Rodamco, která ho vlastní, plánuje rozšířit obchodní plochy až ke vstupu do sousední stanice metra. Píše to dnešní E15. Současná plocha centra 52.000 metrů čtverečních se zvýší na 138.500 metrů čtverečních.

    "Ve střednědobém horizontu zastavíme všechna parkoviště kolem a propojíme je se stávajícím objektem, čili vznikne jedno velké centrum. Nová parkovací stání umístíme pod zemí a na střeše," řekl deníku obchodní ředitel Unibail-Rodamco pro ČR Martin Macháč. Vzniknout má až 140 nových obchodů či gastronomických zařízení.
    První fáze rozšíření by měla být hotova v roce 2010. Bude směřovat k metru a kromě parkovacích ploch zastaví i sousední louku. Nákupní centrum rozšíří o 38.000 metrů čtverečních. Druhá fáze zabere zbylá parkoviště směrem k protějšímu obchodnímu centru za Chlumeckou ulicí a pozemky směrem k zábavnímu centru a prodejně Ikea. Přibude tak dalších 48.500 metrů čtverečních.
    Centrum Černý Most by se mělo složením nájemců přiblížit Centru Chodov, druhému velkému projektu společnosti Unibail-Rodamco v České republice. "Chodov se zatím více profiluje jako značková záležitost. Černý Most tím, že má dominantní hypermarket," uvedl Macháč. Centrum je podle něj nyní zaměřeno na střední příjmovou skupinu, do budoucna by ho firma chtěla zacílit i "do vyšší kategorie".
    Unibail-Rodamco je investor a developer komerčních nemovitostí, působí v 15 evropských zemích. Firma vznikla v loňském roce fúzí v Nizozemsku sídlící Rodamco Europe a francouzského koncernu Unibail. Portfolio společnosti přesahuje 25 miliard eur (zhruba 630 miliard Kč). Specializuje se na obchodní centra, kanceláře a veletržní areály. V Česku kromě center Černý Most a Chodov spolu s německým developerem ECE připravuje projekt Arkády Pankrác.
0 komentářů
přidat komentář