Projekt s byty na Nákladovém nádraží Žižkov se musí změnit

Vložil
ČTK
23.05.2007 11:00
Praha


Praha - Urbanistická studie, která počítá s výstavbou bytů na Nákladovém nádraží Žižkov, se musí změnit. Rada Městské části Prahy 3, na jejímž území se nádraží nachází, přijala minulý týden usnesení, které vyslovuje nesouhlas s původní urbanistickou studií. ČTK to dnes sdělil Úřad městské části Praha 3.
    Rada chce v nové variantě urbanistické studie přímé prodloužení Olšanské třídy směrem k východu, tedy přímé propojení Olšanské třídy s koridorem Jarovské spojky za ulicí U Nákladového nádraží.
    Změnou urbanistické studie se oddaluje výstavba bytů a administrativního komplexu na nádraží, protože k výstavbě na jižní částí nádraží je nutná změna územního plánu. Ta trvá i dva roky a nemůže proběhnout bez schválené urbanistické studie.
    Na původní urbanistické studii se podílely kromě městské části i České dráhy, společnost Discovery Group a RailReal. Jižní část nádraží získala v březnu na základě výběrového řízení Českých drah firma Sekyra Group, která se na původní urbanistické studii nepodílela vůbec.
    Developerská společnost Sekyra Group společně s ČD na nádraží plánuje stavět byty a administrativní centrum. Obě firmy plánují uzavřít do tří měsíců smlouvu o vzniku společného podniku. Nesmí však začít stavět, dokud se nezmění územní plán jižní části nádraží. Společnost Sekyra Group by tak mohla na pozemcích začít stavět až v roce 2010.
    Radnice má obavu, že stavebníci nebudou na změnu územního rozhodnutí čekat a začnou stavět bez něj. O změnu územního plánu na magistrátu hlavního města Prahy zatím nikdo nepožádal.
    Sekyra Group má s drahami spolupracovat na úpravě pozemků o rozloze 16 hektarů. Zhruba čtyři hektary severní části žižkovského nádraží i s projektem multifunkčního centra ČD před dvěma lety prodaly za 136 milionů korun konsorciu firem Discovery Group a Grainger Trust. Společnosti postupně získaly i dalších osm hektarů.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Co by za to dala
er
08.12.08 02:36
zobrazit všechny komentáře

Související články