Radnice Prahy 14 opraví své sídlo, náklady budou 130 milionů Kč

Vložil
ČTK
19.09.2019 08:10
Praha

Praha - Radnice Prahy 14 zrekonstruuje své sídlo v ulici Bratří Venclíků nedaleko stanice metra B Rajská Zahrada. Chce snížit náklady na provoz budov a zlepšit jejich energetickou náročnost. Náklady dosáhnou 130 milionů korun. Vyplývá to z dokumentu, který schválili zastupitelé městské části. Zastupitelé také rozhodli, že si městská část nechá vypracovat projekt přístavby budov. Radnice sídlí v panelových domech.


Z celkových nákladů získá městská více než 89 milionů z evropských fondů. Další peníze získá od hlavního města a ze svého rozpočtu do projektu vloží asi 33,6 milionu korun. Vzhledem k tomu, že peníze z evropských fondů jsou vypláceny postupně, požádala Praha 14 magistrát o půjčku 130 milionů. Splácet ji začne v příštím roce a splatí do listopadu 2029. Půjčku již schválilo zastupitelstvo hlavního města.

Před opravenými budovami by mohla v budoucnu vzniknout dvoupatrová přístavba. Zastupitelé schválili vypracování projektu na její stavbu. Nový vstup by tvořila skleněná přístavba, v jejímž přízemí by byly přepážky, u kterých by si obyvatelé vyřešili vše potřebné. Prostor by byl bezbariérový. Na budovu by přibyly hodiny. Součástí bude kavárna či občerstvení. V patře pak budou jednací a zasedací sály. Proměnou projde okolí budovy.

Do nové budovy se do konce letošního roku nastěhuje i Praha 7. Pořízení nové budovy vyjde na několik stovek milionů korun. Současné sídlo na nábřeží kapitána Jaroše musí opustit, protože patří státu. Nový objekt koupila Praha 7 za 89 milionů korun bez DPH. V budově vznikne přes dvě stovky pracovních míst a stejný počet pro návštěvníky.
0 komentářů
přidat komentář