Ještě letos se má změnit podoba vrchní části kladenské pěší zóny

Vložil
ČTK
19.01.2018 14:30
Kladno

Kladno - Ještě letos se má změnit podoba vrchní části kladenské pěší zóny T. G. Masaryka. Proměna čeká prostor v okolí sokolovny, počítá se také s úpravou dopravního režimu. Pěší zóna se má postupně více propojit s třídou Československé armády. ČTK to řekl kladenský primátor Milan Volf (Volba pro Kladno).


Podle původních plánů chtělo město nechat letos upravit i Poštovní náměstí, které je ve spodní části pěší zóny. "My, když to uděláme teď, tak to sice bude dobře vypadat, ale snížíme tam parkování, což nechceme," uvedl primátor. S proměnou proto radnice počká, až u navazujícího autobusového nádraží vzniknou nová parkovací místa.

Centrum města by se v nejbližších dvou letech mělo zásadně proměnit. Kromě celkové úpravy pěší zóny za desítky milionů korun chce radnice ještě letos začít modernizovat autobusové nádraží, které nevyhovuje moderním parametrům a chybí na něm zázemí pro cestující. Investice může dosáhnout zhruba až 200 milionů korun, přesné náklady určí až projekt a výsledek tendru, který město vypíše po únorovém schválení rozpočtu.

Část nákladů chce město zaplatit z evropských dotací, má ale i vyjednaný úvěr, ze kterého může čerpat až 450 milionů korun. Kolik si město nakonec půjčí, budou postupně rozhodovat zastupitelé letos a v letech 2019 a 2020.
0 komentářů
přidat komentář

Související články