Karlovarský hotel Thermal se začne opravovat na konci roku



Karlovy Vary - Rekonstrukce karlovarského hotelu Thermal by měla podle současných odhadů začít na konci letošního roku. Hotel nyní vypsal soutěž na zhotovitele projektové dokumentace. ČTK o tom informoval mluvčí ministerstva financí Zdeněk Vojtěch. Hotel, který je každoročně srdcem Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, je v majetku státu a spravuje ho ministerstvo financí.


"Představenstvo společnosti podepsalo podklady pro vypsání výběrového řízení na dodavatele projektové dokumentace, výběr má být ukončen do března 2018. Celkový rozpočet činí cca 450 milionů Kč," uvedl Vojtěch. Předpokládané zahájení rekonstrukce je podle něj plánováno na čtvrtý kvartál letošního roku, přičemž jednotlivé etapy oprav budou realizovány za chodu hotelu.

Oprava hotelu byla původně naplánovaná po konci loňského filmového festivalu, jenže se opozdila. V první fázi by se měla týkat samotného hotelu a nemá zahrnovat rekonstrukci přilehlého bazénu.

Hotel, postavený podle návrhu manželů Machoninových v 70. letech, prodělal v posledních letech jen dílčí úpravy a potřebuje kompletní rekonstrukci. Loni ministerstvo kultury odmítlo jeho zapsání mezi kulturní památky, mimo jiné i proto, že díky své poloze v centru Karlových Varů i tak podléhá památkové ochraně.

Hotel v roce 2016 hospodařil se ztrátou 1,64 milionu korun, čistý obrat měl 174,1 milionu korun. Na ztrátě se ale podílel odpis pohledávky ve výši 3,3 milionu korun za neodvedené parkovné z let 2011 až 2013.
0 komentářů
přidat komentář

Související články