Mělničtí zastupitelé schválili zbourání takzvaného Holdu

Vložil
ČTK
20.12.2017 09:30


Mělník - Mělničtí zastupitelé v pondělí schválili zbourání takzvaného Holdu, rozestavěné budovy v centru. Zatím ale není jasné, zda bourání zaplatí investor, který by na místě postavil novou budovu, nebo město. Také se neví, kdy bourání začne a kolik bude stát. Bude předložen další způsob řešení, řekl ČTK starosta Ctirad Mikeš (Mé město). Konkrétní postup a podmínky ještě budou zastupitelé schvalovat.


Vedení města již několik měsíců hledá investora, který by na místě zbourané stavby z období socialismu postavil novou s komerčními prostory, a především s byty. Projekt by vznikal podle zadání města. Odhadované náklady na demolici se pohybují okolo deseti milionů korun, ale přestavba současné budovy by byla nákladná a bylo by obtížné stavbu přizpůsobit aktuálním požadavkům.

Město dříve plánovalo, že o demolici rozhodne referendum. Zastupitelé ale jeho vypsání nepodpořili, kromě jiného kvůli vysokým nákladům na lidové hlasování, které by stálo zhruba půl milionu.

Budova stojí na náměstí Karla IV. V nejbližších letech se má náměstí celkově proměnit, sloužit by mělo především jako veřejný prostor. Město si nechalo zpracovat návrh úprav, který letos doplňuje o připomínky. Vzniknout mají například nová parkovací místa, přibude zeleň a doprava bude přesunuta do Nové ulice. Celkově se má výrazně vylepšit podoba prostranství.
0 komentářů
přidat komentář

Související články