Soud zrušil stavební povolení pro stavbu Rezidence Letokruhy

Vložil
ČTK
15.12.2017 16:50
Praha - Pražský městský soud zrušil koncem listopadu stavební povolení na stavbu bytového komplexu Rezidence Letokruhy. Soud rozhodnutím vyhověl žalobě spolku Zelené Roztyly a jednoho vlastníka dotčené nemovitosti. ČTK o tom informoval senátor a zastupitel Prahy 11 Ladislav Kos (HPP 11). Developer proti rozhodnutí využije opravných prostředků. Letos na jaře již soud zrušil stavbě územní rozhodnutí.


"Od roku 2008 poukazujeme na nevýhodný prodej městských pozemků, na nezákonnou úpravu územního plánu a zejména na množství chyb, kterých se úřady při povolování stavby Rezidence Letokruhy ve prospěch investora dopustily. Bráníme maximálnímu vytěžení území, které investor činí bez ohledu na zdraví, majetek a životní prostředí místních obyvatel,"
uvedla zakladatelka spolku Zelené Roztyly a zastupitelka Prahy 11 Šárka Zdeňková (HPP 11).

Developer se s rozhodnutím soudu neztotožňuje. Proto počítá s tím, že využije opravných prostředků. V současné době má dokončené výkopové práce a některé části základových konstrukcí. V první etapě má v plánu výstavbu čtyř domů celkem s 87 byty.

"Na části pozemku, který je určen pro bytovou výstavbu počítáme s dokončením stávajícího bytového domu. Na něj posléze naváže další etapa residenční výstavby. V části území, které je určeno pro veřejnou vybavenost, počítáme s výstavbou moderní kliniky spojené s domovem pro seniory, které budou sloužit široké veřejnosti. S tímto využitím ostatně územní plán počítá již od roku 1976," sdělil ČTK Alexander Adámek ze společnosti Alborg Development, která bytový komplex staví.

Soud zastavil práce na stavbě v roce 2015. Spolek podal žalobu kvůli tomu, že úřady podle něj nedostatečně vyhodnotily vlivy stavby na životní prostředí. Projekt totiž nebyl posuzován procesem EIA, ze kterého měly vzejít podmínky pro stavební řízení, které by byly zaměřené mimo jiné na ochranu obyvatel před hlukem a znečištěním. Společnost Alborg pozemky, na nichž staví bytový komplex, odkoupila od Prahy 11.
0 komentářů
přidat komentář