Lidé ve Vyškově si mohli poprvé zabruslit v novém stadionu

Vložil
ČTK
06.12.2017 15:20


Vyškov - Nový zimní stadion ve Vyškově v úterý přivítal první bruslaře z řad veřejnosti, led si vyzkoušelo několik set zájemců různých věkových kategorií. V mikulášských kostýmech bruslaře přivítalo i vedení města, uvedl dnes v tiskové zprávě mluvčí města Michal Kočí. Na led se díky povolení k předčasnému užívání stavby dostali v polovině listopadu sportovci. Město za stavbu stadionu zaplatí zhruba 138 milionů korun, kolaudace čeká stavbu v lednu.


Led si vyzkoušel starosta Karel Goldemund (ČSSD) v kostýmu Mikuláše, místostarosta Břetislav Usnul (KDU-ČSL) převlečený za anděla i druhý místostarosta Karel Jurka (ODS) coby čert. Dětem rozdávali pamlsky. "Jsem rád, že to tak hezky vyšlo a první veřejné bruslení na našem krásném novém stadionu jsme mohli spojit s mikulášskou nadílkou. Zájemců bylo opravdu hodně. Děti i jejich rodiče obdivovali ledovou plochu, šatny, barevnou tribunu i celkově zázemí stadionu," uvedl Goldemund.

Pro děti byly přichystané dovednostní soutěže a krátká vystoupení v režii Městského bruslařského klubu Vyškov. První veřejné bruslení bylo delší, trvalo čtyři hodiny, aby se zájemci o bruslení na ledě mohli prostřídat. Žádná tlačenice nakonec nebyla. Na ledě se podle obou místostarostů vždy pohybovala stovka lidí, někdo přišel, jiný odešel. Podle strážníků nebyl problém ani s dopravou a parkováním u stadionu.

Na místě nového zimního stánku stál ještě před rokem stadion ze 70. let minulého století, který byl kvůli nevyhovujícímu stavu zbourán. Nový stadion se rozkládá zhruba na 4000 metrech čtverečních. Základem stavby je samonosná ocelová konstrukce vysoká 14,5 metru. V prvním podlaží jsou šatny a hygienické zázemí, technické zázemí ledové plochy a restaurace. Ve druhém patře je tribuna a restaurace s výhledem na led.

Stadion postavila společnost Zimní stadion Vyškov, na základě koncesní smlouvy jej bude i 15 let provozovat. Firma je dceřinou společností firmy H+H Technika, která staví a provozuje stadiony v Česku i v zahraničí. Město za stadion zaplatí téměř 138 milionů Kč. Vyškov částku splatí v šesti etapách, první platba je stanovená na konec roku 2018.
0 komentářů
přidat komentář

Související články