Slaný nechá příští rok zpracovat projekt na proměnu náměstí

Vložil
ČTK
23.11.2017 10:25
Slaný



Slaný - Slaný na Kladensku nechá příští rok zpracovat projekt na proměnu Masarykova náměstí. Studii, kterou už připomínkovali odborníci, představí město brzy veřejnosti. Lidé se mohou vyjádřit k navrhované podobě i k tomu, zda se má na náměstí vrátit Mariánský sloup. Radnice nyní řeší, zda představení veřejnosti spojí s jednáním zastupitelstva nebo jej zorganizuje samostatně. ČTK to dnes řekl starosta Slaného Martin Hrabánek (ODS).


Úpravy náměstí navrhl architekt Jaroslav Sýkora. Měla by být například obnovena zeleň, dlažba, přibude další vodní prvek, nyní už je na náměstí historická kašna z pískovce. Studie řeší i odvod dešťové vody. Vzniknout by měly nádrže, do kterých voda steče a poté bude použita k zavlažování. Počet parkovacích míst zůstane zachovaný. "Celková cena úprav vzejde z projektu," uvedl starosta. Půjde minimálně řádově o miliony korun. Podle starosty budou práce rozdělené do etap.

Letos město nechá na náměstí částečně vyměnit veřejné osvětlení. Obnově centra se radnice věnuje dlouhodobě. Upravená už je pěší zóna, takzvaná Londa. Ještě letos začnou práce v Hanžburského ulici, nejdříve budou vyměněny sítě včetně kanalizace, ale na zimu ulice rozkopaná nebude, práce město rozdělí do etap. Po výměně sítí budou položeny nové povrchy a instalováno osvětlení.
0 komentářů
přidat komentář

Související články