Opozice nepodpoří v Pardubicích opravu letního stadionu

Vložil
ČTK
22.10.2017 10:00
Pardubice

Karel Řepa, letní stadion v Pardubicích; zdroj: fkpardubice.cz

Pardubice - Opoziční ODS v Pardubicích nepodpoří modernizaci letního stadionu. Celý areál i s okolím se podle ní dá opravit levněji než za více než půl miliardy korun. Vedení města se v pondělí pokusí projekt prosadit podruhé.


"Technické řešení je velmi pěkné, ovšem velmi drahé. Vzít si na to úvěr je velmi zbytečné. Obdobný stadion byl loni zkolaudován v Karviné zhruba s polovičními náklady," řekl dnes novinářům zastupitel za ODS Petr Klimpl.

Opoziční strana se domnívá, že se město mělo víc zasadit o dotace od státu, kraje, vyjednat podporu fotbalového svazu. Považuje za chybné, že město bude jediným investorem. Přitom chce stadion, kde se bude hrát první liga, uvedl Klimpl.

Radnice před jednáním zastupitelstva vydala zprávu, že oprava samotného stadionu vyjde na 330 milionů korun, zbylé výdaje jsou určeny na vybudování dalšího zázemí pro sportovce, parkovacích míst, osvětlení a úpravy nábřeží Labe.

"Jenže zbylé výdaje jsou takzvané vyvolané investice, musí se postavit parkoviště, zajistit příjezdy autobusů a tak dále. Bez toho město letní stadion nezkolauduje," řekl Klimpl.

Modernizaci stadionu z roku 1931 chce město provést v letech 2019 a 2020. Areál vznikl podle projektu architektů Karla Řepy a Ferdinanda Potůčka. Nesl název Masarykův všesportovní stadion a byl zbudován v době první celostátní výstavy tělesné výchovy a sportu v Pardubicích. Brána borců s malou tribunou, která je součástí stadionu, je kulturní památkou.
0 komentářů
přidat komentář

Související články