Praha 8 zrušila tendr na přestavbu zadního traktu Libeňského zámku

Vložil
ČTK
20.10.2017 14:55
Praha

zdroj: ŠJů, Wikimedia Commons

Praha - Radnice Prahy 8 zrušila výběrové řízení na přestavbu zadního traktu Libeňského zámku. Důvodem byly nejasnosti v zadání zakázky, které vyvolaly množství dotazů. ČTK to dnes sdělil starosta Roman Petrus (ČSSD). Zakázku za zhruba 49,9 milionu korun chce radnice vypsat znovu v prosinci. Po rekonstrukci zadního traktu by v něm měli sídlit úředníci. Přední část, kde jsou nyní, bude sloužit pro reprezentativní účely.


"Důvodem zrušení bylo obrovské množství dotazů na technickou část výběrového řízení. Vedlo to k množství nejasností. Proto jsme nechali společnost, která zadání připravovala, aby to přepracovala. Aby následně nikdo nemohl soutěž napadnout," uvedl Petrus.

Na opravu má městská část několik let vypracován projekt a má také stavební povolení. Pokud opravu uskuteční, chtěla by do nových prostor nastěhovat úředníky. Uvolněná přední část zámku, kde nyní sídlí například starosta, by sloužila pro reprezentativní účely nebo pro mapování historie městské části.

Radnice nechala v minulosti opravit fasádu a průčelí zámku. Kompletně byla opravena také kaple Neposkvrněného početí Panny Marie a přilehlá sakristie uvnitř zámečku. Rokokový zámek v minulosti sloužil mimo jiné jako letní sídlo pražských primátorů, nyní tu má kanceláře městská část a je tu rovněž obřadní síň.
0 komentářů
přidat komentář

Související články