Praha nechá zpracovat projekt parkovacího domu na Dědině

Vložil
ČTK
17.10.2017 14:35
Praha

Ivan Kroupa architekti

Praha - Pražský magistrát nechá zpracovat projekt pro stavbu parkovacího domu na Dědině v Praze 6. Dnes o tom rozhodli radní. Dům pro zhruba 250 aut má kompenzovat úbytek parkovacích míst, který bude mít za následek plánovaná stavba nové tramvajové trati. Odhadovaná cena projekčních prací je 4,5 milionu korun.

Na podobu parkovacího domu vypsala Praha 6 ve spolupráci s magistrátem architektonickou soutěž, kterou porota vyhodnotila koncem letošního června. Vítězný návrh počítá s otevřenou fasádou objektu a parkovištěm na střeše domu. Magistrát musí doložit přípravu parkovacího domu před tím, než může dostat územní rozhodnutí pro stavbu tramvajové trati. To by chtěl stihnout ještě letos.

S ohledem na předchozí soutěž zpracuje pro magistrát projekt její vítěz, firma Ivan Kroupa architekti. Nepůjde o otevřený tendr, ale o takzvané jednací řízení bez uveřejnění, které umožňuje oslovit přímo předem vybraného uchazeče.

Prodloužení kolejí z Divoké Šárky na Dědinu má měřit 2,3 kilometru a má na ní být pět zastávek. Vyjít by mělo na na 893,2 milionu korun.
0 komentářů
přidat komentář

Související články